Aleksić poručio naprednjacima da će odgovarati pred zakonom, a Đukanović odgovorio da pas koji laje ne ujeda 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, rekao je na sednici parlamenta da je pravosuđe Srbije razoreno voljom vlasti i obećao da će svi oni koji su u tom razaranju učestvovali da će jednog dana odgovarati, a Vladimir Đukanović, poslanik SNS, odgovorio je da „pas koji laje ne ujeda“.

Aleksić je naveo je da će Srbija biti ozbiljna zemlja kada autobusi budu vozili sve one koji su učestvovali u razaranju u Padinsku skelu i kada im se bude sudilo po zakonu. Budite spremni na to, poručio je Aleksić.

„Čast onima koji predstavljaju zdravo tkivo u pravosuđu i koji nastoje da svoj posao rade u skladu sa moralom i interesima građana. Čini mi se da ništa ne može bolje da oslika stanje pravosuđa od ove dve Koraksove karikature – na jednoj je Aleksandar Vučić, kao sudija, koji drži sudijski čekić sa Vladimirom Đukanovićem koji je istovoremeno visoki funkcioner SNS, predsednik Odobora za pravosuđe, a samim tim i član Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva… Ili ova druga, gde vidite Zagorku Dolovac, republičkog javnog tužioca, koja briše prljave tragove iza predsednika države koji je zapravo „kapa“ nad svima onima koji 10 godina pljačkaju i razaraju Srbiju, a štiti ih Zagorka Dolovac zajedno sa njim“, naglasio je Aleksić.

On je istakao da pravosuđe u Srbiji štiti kriminal i korupciju. Naveo je da ne postoji nijedna jedina vlada pre ove koja je imala više afera, a da za to vreme pravosuđe spava, a tužilaštvo se pravi ludo.

„I naravno, to nije čudno, jer pravosuđem upravlja Zagorka Dolovac, Vladimir Đukanović, Jasmina Vasović, kao šefica Vrhovnog kasacionog suda i Nenad Stefanović, čuveni viši tužilac u Beogradu koji bi trebalo da pokrene nešto, a ne da sputava i prikriva pljačku Srbije…Ne da se šeta sa koferom od pola miliona evra u kešu i juri da pazari stan u Beogradu, ali pod uslovom da se on vodi na njegovu majku“, naveo je Aleksić i dodao da takav čovek brine o tužilaštvu.

Istakao je da cela država spava u rukama jedne kriminalne, mafijaške vlasti, kojoj dopušteno da radi šta hoće. On je naveo i da državni revizor koga bi parlament da izabere svog sina zaposlio kao interneg revizora u RTS, softfer za DR kupio od Albanaca, što je naprednjak Veroljub Arsić demantovao.

„To je pas koji laje, a ne ujeda“, uzvratio je Vladimir Đukanović, poslanik SNS i predsednik Odbota za pravosuđe.

On je rekao da jedino sa čime se slaže sa Aleksićem je da pravosuđe ne radi svoj posao.

„Jer da radi on bi bio u zatvoru. Kad neko kaže da je diplomirao Ekonomski fakultet, a opština Trstenik godinama ne može da uđe u trag toj diplomi je zabrinjavajuće. Ovo što Aleksić radi nije radila ni ozna. On kaže kome će se suditi. Pritiska sudije kakvu odluku treba da donesu. Da li vi shvatate o kakvim se ljudima radi ovde. To je najbestidniji čovek koji na tuđim nesrećama gradi karijeru“, rekao je Đukanović i dodao da ako neko treba da ide u zatvor, to je Aleksić, koji je namestio posao OMV-u.

Đukanović je pojasnio i da je Aleksić nudio saradnju naprednjacima, ali da kada su ga oni odbili „umro je od muke, pa je prodao i stranku Vuku Jeremiću“.

„Ajde prvo da mu pronađemo diplomu. Mi nismo na istom nivou obrazovanja. A takav je dobio priliku da laže i obmanjuje i da ljdima presuđuje preko medija, naveo je Đukanović.

Nakon njega Aleksiću su replicirali naprednjaci Veroljub Arsić i Milenko Jovanov koji je uz uvrede Aleksiću, sve vreme dobacivao i Aleksandru Jovanoviću nazivajući ga „majmunče Ćita“.

Arsić je optužio Aleksića da je svom tastu namestio 800 miliona dinara.

„Nisam kupovao, niti sam plagirao diplome . Nikada nisam apaludirao Šrederu, niti sam palio baklje po krovovima kao Đukanović. Deset godinama slušam raznorane optužne. Reciklrate tekstove od pre šest godina zbog kojih sam naplatio naknadu od Telegrafa“, odgovorio je Aleksić i dodao sa je Vučić protiv njega pokrenuo istragu , a Jovanov je dodao da se nada sa će ta istraga konačno biti dovedena do kraja i da će biti ispravljeni propusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari