Aleksić poručio naprednjacima: Nemam problem da brukate sebe, ali nemojte, bre, da brukate Srbiju 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Posle dvanaest dana od najave da su uhapšeni Kurtijevi teroristi, oni su pušteni da se brane sa slobode. Jesu li oni teroristi, ili su neki koji su šetali nedozvoljeno oružje. Ko je njih uhapsio? Je l’ Žandarmerija ili neke druge službe MUP-a Srbije“, upitao je Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke i predlagač smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Dodao je da „ako nije Žandarmerija, zašto nije? Je l’ se to njima manje veruje?“.

„Ili treba Čović da dođe i da ih postrojava ako ne rade dobro svoj posao. I to mi niste odgovorili, šta je sa Čovićem? Šta ste sa njim uradili? Je l’ će i dalje na nekoj narednoj utakmici da postrojava žandarme? Znate, Srbi s Kosova su i dalje u zatvoru. Kurti ih drži i dalje. Niko od njih nije sa šetao sa kalašnjikovima po severu Kosova. Ovi su, kažete, šetali po Srbiji, rekli ste da su teroristi. Što ste ih pustili? Zato što nemate više kredibilitet, zato što ste ucenjeni i zato što ne smete više da mrdnete od Zapada“, naveo je.

Aleksić i podsetio da je ova vlast i ubicu iz Mladenovca proglasili teroristom.

Prema njegovim rečima ova vlast bruka Srbiju.

„Šta vi radite , sve se oko vas raspada. Ja nemam problem da brukate sebe, ali nemojte, bre, da brukate Srbiju“, naveo je Aleksić.

On je podsetio je da je vlast najpre obećala da će ukinuti riijatli „Zadruga“ i da je Vučić „zamolio“ vlasnika Pinka Željka Mitrovića da to učini.

„Evo, pre neki dan je Mitrović rekao da se sprema „Zadruga 7″. Jeste vi normalni? Ja zaista moram da vas pitam jeste li normalni? Je l’ u ovoj državi Željko Mitrović predsednik i donosi odluke? Je l’ postoji neka institucija? Ja zaista nemam komentar na ovakvo izrugivanje građanima Srbije. Posle ovakve tragedije… Jeste svesni ovakve situacije? Ne, vi kažete da nastavljate dalje. Baš vas briga za zahteve građana“, naglasio je Aleksić, koji je i predlagač za smenu ministra policije Gašića.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, odgovarajući Miroslavu Aleksiću ponovila je da ona nema nikakve veze sa REM.

„Mi ne možemo da smenjujemo njih, jer ih ne postavljamo. Ovo je zemlja u kojoj vladaju osnovni principi vladavine prava. Nikada nisam rekla da sistem funkcioniše sjajno i da nema nikakvih problema. Rekla sam da svaki sistem može da zakaže, jer sistem čine ljudi. I naš sistem je u nekim oblastima, dok sam ja bio bila predsednica Vlade Srbije, zakazivao“, navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari