Aleksić: Samo jedinstvo opozicije ruši Vučića 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da „samo jedinstvo opozicije“ može dovesti do promene vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS-a i da građani zahtevaju jedinstven nastup, a da veruje da su toga svesni svi u opoziciji.

„Verujem da kandidat opozicije za predsednika Srbije može da uđe u drugi krug izbora, a tada je moguće da Vučić izgubi izbore. Podigla se energija naroda u Srbiji i ljudi su shvatili da je Vučić ranjen, što je pokazao i nedeljni referendum. Birači SNS su takođe shvatili da su prevareni. Stalno putujem po Srbiji i sve više njihovih birača mi govori da više nikada neće glasati za SNS“, rekao je Aleksić televiziji N1, saopštila je Narodna stranka.

Aleksić je naveo da će izbori najverovatnije biti raspisani do 15. februara i da će opozicija do tada sigurno predstaviti kandidata za predsednika Srbije, liste kandidata za parlamentarne i beogradske izbore, kao i program koji će ponuditi građanima.

„Kada građani budu videli da imaju jasnu alternativu režimu Vučića i SNS-a, tada će sve biti  moguće. Mi ćemo ponuditi kompetentne i ozbiljne ljude i program u kojem ćemo jasno predstaviti kako ćemo posle promene vlasti Srbiju učiniti uređenom demokratskom državom u kojoj če se živeti mnogo bolje nego sada“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da će se 3. aprila, za kada su najavljeni izbori, rešavati sva važna pitanja u Srbiji – pravosuđe, Rio Tinto, cena goriva, razvoj poljoprivrede…

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da „svi parametri pokazuju da vlast gubi izbore u Beogradu“.

„Verujem da ćemo 3. aprila pobediti u Beogradu, ali da ćemo morati da branimo taj rezultat na biračkim mestima“, rekao je Aleksić.

„Ima vremena da stvorimo jedinstven front opozicije. Kada završimo dogovore u našoj koaliciji, pozvaćemo i ostale da probamo da sa njima napravimo što širi front“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je u toku „finalizacija dogovora“ o predsedničkom kandidatu koalicije koju čine Narodna stranka, SSP i DS.

„Ja jesam među ljudima čiji se rejting ispituje i rekao sam bez ikakvih kalulacija da sam spreman da budem kandidat za predsednika Srbije. Meri se rejting i stranačkih i nestranačkih kandidata. Narodna stranka nema crvenih linija oko kandidata i ako je u pitanju Zdravko Ponoš. Nije tu reč o ispunjavanju ličnih ambicija, nego je suština da kandidat bude onaj ko najviše može da ugrozi Vučića i ko može da bude prihvaćen od najšire zajednice“, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da je referendum o promenama Ustava Srbije pokazao da je Vučić „izgubio podršku svoje biračke mašinerije“, jer nije mogao da izvede sve svoje ljude na glasanje, iako su „po javnim preduzećima išli spiskovi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari