Aleksić: Većina za izlazak na izbore 1foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je trenutno većina u koaliciji Srbija protiv nasilja za izlazak na izbore 2. juna, uz ispunjenje minimalnih uslova koje su postavili.

Aleksić je za televiziju Insajder rekao da će konačna odluka biti poznata vrlo brzo večeras nakon sastanka koalicije, navodeći da su samo zahvaljujući jedinstvu i zajedništvu opozicije i doslednosti uspeli da dođu do toga da vlast naposletku ispuni ono što su tražili, saopštio je NPS.

„To je jasan pokazatelj da onda kada smo jedinstveni i kada imamo čvrste stavove možemo da se izborimo za ono što tražimo. Zato se nadam i to iskreno želim da odluka koju donesemo bude zajednička, jer u suprotnom jedinu korist može imati samo ova vlast i niko drugi“, rekao je Aleksić.

Govoreći o izbornim uslovima, Aleksić kaže da su svesni toga da nije moguće primeniti u tako kratkom roku svih 28 preporuka ODIHR i da su zato izneli tri minimalna zahteva koja sublimiraju sve ostale.

„Stav Narodnog pokreta Srbije je takav da ako se ispune sva tri zahteva idemo na izbore. Svesni smo da ova vlast neće nikada dozvoliti potpuno poštene izbore i zato se moramo boriti u uslovima takvim kakvi jesu“, kazao je Aleksić.

Na pitanje da li ima dovoljno vremena da se ispune minimalni zahtevi koje su tražili, Aleksić je rekao da nema više vremena za čekanje jer vlast jeste kupovala vreme, ali da iako rokovi jesu kratki, uz političku volju već od ponedeljka može da se krene sa implementacijom svega što je dogovoreno.

„Biće spreman i predlog zakona, koji je predlagala i CRTA, a koji će definisati nadležnosti komisije za reviziju biračkog spiska. Ta nezavisna komisija koju bi činila tri predstavnika vlasti, tri predstavnika opozicije i po predstavnik CRTE, Transparentnosti i CESID bi već od ponedeljka mogla da krene sa radom i da za kratko vreme završi reviziju biračkog spiska“, naveo je Aleksić.

On je dodao da se od javnog servisa traži samo dogovor da poštuju zakone i profesionalno izveštava građane. istakavši da opozicija ne sme da dozvoli da preda ovoj vlasti bez borbe nijedan grad i nijednu opštinu u Srbiji.

„Ako smo u decembru uspeli da osvojimo više glasova od ove vlasti u Beogradu i u više opština i to uprkos brutalnoj izbornoj krađi, zašto bismo se sada predali kada su nam šanse uz prihvaćene zahteve veće. Verujem i da je i Beograđanima i svim građanima Srbije dosta da žive u ovakvom društvu uništenih institucija, ogrezlom u kriminalu i korupciji, bez poštovanja ikakvih zakona“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari