Alimpić izvestio javnost o radu GIK: Ko glasa za falsifikovane potpise 1Z.Alimpić/Fejsubuk

Rok za predaju lista kandidata za izbore 17. decembra ističe u ponoć, a Zoran Alimpić, član GIK Beograda, ispred koalicije Srbija protiv nasilja, podneo je javnosti svoj već redovni izveštaj o tome kako radi ova izborna komisija, i kako glasaju predstavnici vlasti, a kako opozicije.

„Danas, 25.11.2023. su u Gradsku izbornu komisiju liste sa potpisima predali lista „Usame Zukorlić – Promena je pobeda – Stranka pravde i pomirenja“ i lista „Srbija na zapadu“. Prve provere pokazuju da ova prva lista ima veliki broj falsfikovanih potpisa a druga će biti proveravana sutra“, navodi Alimpić.

„Održana je i 12. sednica GIK. Odbijeno je proglašenje liste „DOSTA! EVROPSKI PUT – Zoran Ilić Novi Gradonačenik Beograda“. Odnos u GIK-u je sada 11:10 za vlast. Za ovu odluku glasalo je 11 članova GIK vlasti a ostali su bili uzdržani. Uzdržani zato što smatramo da je lista odbijena namerno iz pogrešnih razloga da bi Basta (bivši ministar koji je br. 1 na ovoj listi) mogao da se žali i da bi ga onda Sud vratio na listić. Članovi iz GIK predloženi od strane opozicije smatraju da ima drugih, mnogo važnijih razloga zbog kojih ova lista treba da bude odbijena (falsifikovani listići su samo jedan od razloga) ali da rešenje kojim se toj listi ne priznaje da su manjinska lista može pasti na sudu jer je u pitanju koalicija dve registrovane manjinske Bunjevačke stranke“, izveštava Alimpić.

„Proglašena je kao lista br 9. lista „Saša Radulović (Dosta je bilo – DJB) -Duško Vujošević, Boris Tadić (Socijaldemokratska stranka – SDS) – Ana Pejić (Otete bebe) – Dobro jutro Beograde“. Za proglašenje te liste takođe su glasali samo članovi GIK koje je predložila vlast i njeni sateliti, 11 za, protiv je bilo 9 a uzdržan 1 glas. (NS). Razlog zbog koga smo ovako glasali je taj što smo među potpisima podrške toj listi takođe pronašli falsifikovane potpise, na moju veliku žalost i tugu, iz iste radionice iz koje su i falsifikovani potpisi za Rusku listu, Vacićevu, Bastinu i Zukorlićevu“, ističe Alimpić koji je uz izveštaj priložio i fotografiju sa predaje liste „Srbija na zapadu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari