“Aljbin Kurti akcijom zamene ćiriličnih imena nastavlja sa ponižavanjem Srba”: Đilas pisao ambasadorima članica EU, SAD-a, Borelju, Lajčaku, Eskobaru i O’Brajenu

Ostavite komentar


  1. Dobro jutro kolumbo svaki dan cujemo i opozicija i pozicija optuzuju jedne druge a svi su krivi podjednako
    Ali ponovo najveci krivci su zapad posto su ih izigrali i ne pridrzavajuse dogovora

  2. Postovanje Predsedniku Stranke slobode i pravde Dragan Đilasu ali, u ovom slucaju se ne reazlikuje puno od „glave“ aktuelne vlasti: uvrstava se u njigove redove protiv Kosova: tablice imaju dvojezicnost. Nije bas ispravno tablice da nose dva natpise lokalnog stanovnistva a bez one drzavne-kosovske. Mozda je Kosovo trebalo da pita vas: dali biste hteli cirilicu ili latinicu u tablicama!

  3. Mi ocekujemo da nam Srbi u Hrvatskoj i na KOSMETU sacuvaju cirilicu i bunimo se zestoko sto im se uskracuje. A sta radimo mi u Srbiji, Beogradu i ostalim gradovima, sta rade televizije sa nacionalnom pokrivenoscu. Sve na latiici, nema nigde cirilioce, pogledajte kojim pismom su ispisane FIRME po Beogadu i celoj Srbiji. Sramota koliko smo je mi sami zapustili, zato bolje da cutimo manja je bruka.

  4. Vidite gosin Djilas, namesto da se odredite prema otkazivanju posmatraca iz EU, prema novoj voznji kojom vas ponovo namesta Vucic za tzv ponovljene izbore ili da istaknete vec sada crvene linije koje cepresuditi da li cete izaci na ponovo neregularne izbore, vi se principom simulacije politickih aktivnosti obracate situaciji na KiM.

  5. …da Aljbin Kurti izvrši uticaj na gradonačelnike na Severu Kosova da podnesu ostavke jer nisu dobili nikakvu podršku na izborima, gura već nestabilnu bezbednosnu situaciju na Kosovu na rub konflikta. To je nešto što niko ne želi, osim Aljbina Kurtija.

    E moj Dragane, crni Dragane !
    Da malo bolje pogledas situaciju u GAZI video bi da palestinski narod „placa ceh“ iako je Hamas taj koji ih je „gurnuo u tu nesrecu“ e tako nesto ti je i sa Srbima na Kosovu !
    Nije Aljbin Kurti „zabranio Srbima na severu Kosova da izadju na lokalne izbore“ pa da kao i do tada imaju svoje gradonacelnike, nije Aljbin Kurti naterao gradonacelnike Srbe na severu Kosova da podnesu ostavke kao sto nije ni policajce srpske nacionalnosti isterao s’posla i td. i td. nego je sve to naredio „Hamas“ iz BG. i kao sto je Hamas iz Gaze „pruzio priliku Izraelu“ da se „brani“ e tako je i „Hamas iz BG.“ pruzio priliku „Kosovu da se brani“ i da „oslabi uticaj Hamasa iz BG. na Kosovu“ koji nije prezao ni od „terorizma u Banjskoj“ !
    Sve si ti to „lepo srocio“ za domacu upotrebu, kao da si „prepisivao od Vucica“ ali realnost je malo drugacija !
    Realnost je nazalost takva da „sto je Srbima na Kosovu TEZE utoliko je Vucicu LAKSE da ih brani“ i da ukazuje domacoj i stranoj javnosti na „njihov tezak polozaj“ kao da on „nicim nije doprineo tome da im je polozaj tezak“ !

  6. @Dani Kovac

    Evo ga opet ovaj dezurni „branitelj“ velikoalbanskih fasistickih egzibicija na Kosovu… Koje „drzave“ na Kosovu? Nema na Kosovu nikakve dzrave, postoji samo tvorevina u rangu Donjecka, narocito ne postoji albanska nacionalna drzava u kojoj su Srbi nacionalna manjina. Cenis da vi Albanci nemate koga sta da pitate nego mozete drugima da namecete sta god hocete? Istovremeno, dizete oruzanu pobunu, koristite teroristicke metode, otcepljujete delove tudjih drzava zato sto necete da vam drugi nesto namecu a na sta imaju prava jer ste u tudjoj drzavi? Dosta vise tog licemerja i ljigavih duplih standarda, sta fantazirate da ste? Kacite u vasoj maticnoj Albaniji sta god hocete ali Srbima na Kosovu nametati necete nista.

  7. @Veljke

    Najbolje ti da cutis i preskocis „komentarisanje“, manje ces se brukati.

  8. neqaqi: ne mogu da citam nista racionalno, logicno, samo puno mrznje i patoloskog gneva: Kosovo napusta jednu drzavu zvanu YU jos 1999, koju prije Kosova su je bili napustili Slovenija, Hrvatska, BiH, Makedonija. 1999, na zemaljskoj kugli nije bilo bre drzavu zvana Serbija, nju imamo tek od 2006-te. Ovo je redosled dogadjaja i, Ne ljuti se covece

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.