Aljbin Kurti o eksploziji na Gazivodama: Srbija i njoj naklonjeni krugovi postali agresivni 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Visar Kryeziu)

Premijer Kosova Aljbin Kurti reagovao je na eksploziju koji se danas desila na jezeru Gazivode, ocenjujući da su „Srbija i njoj naklonjeni krugovi postali agresivni zbog gubitka uticaja“ u tom delu Kosova.

Kako je naveo na Fejsbuku, prema saznanjima Kosovske policije, danas oko 14.30 na magistralnom putu ka jezeru Gazovode, jedno ili više nepoznatih lica bacilo je ručnu bombu, prilikom čega su oštećena dva parkirana automobila, jedan sa lokalnim, a drugi sa američkim tablicama.

On je dodao da su nadležne policijske jedinice na licu mesta i vrše uviđaj.

„Srbija i pojedini njoj naklonjeni krugovi nisu hvalili normalnost stvorenu u tom delu naše zemlje. Gubeći uticaj u ovoj oblasti, nervoza postaje agresivna. Čak su i razne kriminalne grupe, manje-više povezane sa tim, izgubile priliku za ogromne koristi koju su imale više od dve decenije od oslobođenja Kosova. To je za njih bolno i teško je prihvatiti.

Ali nema drugog načina. Vladavina prava i javni red, bezbednost i mir su osnovne vrednosti i zajednički interesi društva i građana zajedno sa državom Kosovo“, istakao je Kurti.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da će bezbednosne institucije „otkriti aktera ili aktere ovog zločinačkog napada i izvesti ih pred lice pravde“.

„Ovaj deo, kao i sve druge delove naše zemlje, sa svojim potencijalom i lepotama koristiće svi građani bez razlike“, poručio je kosovski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari