Aljbin Kurti reagovao na posetu francuskog predsednika Beogradu 1foto: Printscreen/Facebook/Albin Kurti/VOA

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas, povodom kritika koje je Prištini uputio francuski predsednik Emanuel Makron zbog jednostranih koraka na severu, da Kosovo želi blisku saradnju i međunarodnu podršku, uključujući i Francusku.

Mi želimo da vladamo na osnovu zakona, da uspostavimo javni red, mir i bezbednost za sve građane bez razlike i u tom pogledu želimo blisku saradnju i međunarodnu podršku. Francusku smatramo važnim prijateljem, saveznikom i partnerom u Evropskoj uniji NATO, rekao je Kurti, prenosi Reporteri.net.

Makron je u četvrtak u Beogradu, tokom zvanične posete Srbiji, izrazio zabrinutost zbog jednostranih koraka Kosova, za koje je rekao da ne šalju dobar signal.

Zajedno sa našim evropskim partnerima rekli smo koliko smo zabrinuti zbog nedavnih jednostranih koraka Kosova koji ne šalju dobar signal, rekao je Makron i predočio da će Francuska nastaviti da sa posebnom pažnjom prati uslove u kojima živi srpska zajednica na Kosovu, uključujući uspostavljanje Zajednice opština sa srpskom većinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari