Ambasada SAD: Nepobitna istina da je počinjen genocid u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Никакве пресуде судова плаћених да изгласају одлуке у складу с интересом наручиоца и прикрију његове геостратешке интересе и злочине почињене преко других не могу поништити истину да не може бити говора о геноциду.
    Велики злочин јесте, мањи од онога начињеног од стране муслимана у околним селима, и неупоредиво мањи од оних у Вијетнаму, Либији, латино-америчким државама, Авганистану, Ираку ….

  2. Pocinjen je genocid i nad Srpskim Stanovnistvom,pa mi nismo trazli da oni koji su pocinili taj genocid priznaju.Prvenstveno Srbija nije pocinila genocid,ne negiramo da se strasan zlocin dogodio,i nasu proslost na zalost ne mozemo promeniti.Previse ispastamo zbog proslosti,i platili smo veliku cenu.Zelimo da ostavimo proslost sa strane,jer ne mozemo je promeniti,a moramo misliti na sadasnjost i buducnost.Ne pravedno je sto nas stalno optuzuju,kao da oni nisu ucinili zlocin.Kad vec Amerika zna da komentarise,zasto onda ne prizna genocid koji je pocinila 1999godine.

  3. Cak i postenini Muslimani negiraju genocid u Srebrenici, jer je to samo kampanja protiv Srba.

  4. Cinjenica je da svi a po najvise Hrvati fabrikuju i toliko zloupotrebljavaju to sto se desilo da bi od Srba napravili najvece ubice na Balkanu. Otvoreno se pevaju rasisticke pesme i propagira nasilje. Ljudi, cinjenica da smo svi izgubili u tom ratu. A sada ajde da mrznjom se zakopamo jos vise.

  5. Mislim da nije uredu da se Srbija optuzuje za nesto sto nije pocinila.Strasno jeste,to sto se dogodilo u Srebrenici,ali nije fer sto stalno nas optuzuu,i ponizavaju.Srbija tezi da ide napred.Borimo se da sacuvamo mir,upravo da se proslost nebi ponovila,stvarajuci uslova za bolju buducnost.

    1. Monika? Pozdravi Klintona pa pređi na sendvič. Ko se bori da sačuva mir, Vučić (sa svojom kamarilom)? Pa sadašnji vlastodršci (socijalisti, radikali, julovci …) su direktno ili posredno učestvovali u tom stravičnom zločinu, koji sad, da bi sakrili svoju odgovornost, negiraju ili minimiziraju…

    2. Niko ne optuzuje Srbiju, Monika. Na sudu je samo konstatovano da Srbija nije odgovorna za pocinjeni genocid ali da nije ucinila dovoljno da ga spreci. Medjutim nas Vrhovni i njegova celokupna kamarila, ukljucujuci i fikus koja se odaziva na premijerka Brnabic, poricu da se genocid uopste desio.
      Ako Srbija hoce da udje u grupu pristojnih zemalja, mora se ponasati pristojno. A iznositi tvrdnje suprotne pravosnaznim sudskim presudama ne samo da nije pristojno vec je bezobrazno i prosto.

  6. Било би лепо, а не само врста пропаганда с притиском које добро знамо, да нам се објасни како је тај злочин – геноцид? Који су критеријуми за то, сем што је један лош и корумпиран суд тако пресудио? Да ли су по истом критеријуму много већи злочини у Ираку, Либији, Вијетнаму, Авганистану … – све сами геноциди?

  7. Ubijeno je preko sedam hiljada ljudi, odjednom, koji svi pripadaju jednom narodu, zato što su pripadnici tog naroda. Zločin je kad muž satarom ubije svoju ženu. A Ovo je bio genocid. Nije nikakav „strašan zločin“ nego čistokrvni genocid. Ma šta ona kretenuša trtljala za nemačke medije. I ma šta vi svi gledali na hepi televiziji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.