Ambasada SAD o „sankcijama“ Kosovskoj policiji: Još nismo doneli nikakvu odluku 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je da još nije donela nikakvu odluku o prirodi saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

Ambasada SAD odgovorila je na pitanje Gazete ekspres povodom pisanja medija da su SAD otkazale neke obuke kosovske policije kao rezultat nedavnih akcija Vlade Kosova u četiri opštine na severu, prenosi Kosovo online.

„Odgovarajući na Vaša pitanja, upućujemo Vas na naše saopštenje od 30. avgusta u kojem se navodi: `Postupci Vlade će uticati na kvalitet i prirodu naše saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i njemu podređenim elementima`. Nastavljamo sa ispitivanjem slučaja i za sada nismo doneli nikakvu odluku“, navedneo je u saopštenju.

Povodom pisanja medija, danas je reagovala i Kosovska policija, koja je istakla da i dalje imaju izvanrednu saradnju i izveštaje sa SAD.

Ambasada SAD je u saopštenju objavljenom 30. avgusta nakon akcije kosovskih institucija u četiri opštine na severu i zatvaranja Privremenih organa, oštro kritikovala Vladu Kosova zbog nekoordinisanog delovanja i instrumentalizacije Kosovske policije. U ovom saopštenju dato je i upozorenje da će „postupanje Vlade uticati i na kvalitet i prirodu naše saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i njemu podređenim elementima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari