Ambasada SAD pozvala Beograd da odustane od kupovine naoružanja od Rusije

Ostavite komentar


    1. I od Srbije od Karlobaga do Prizrena da odustanrmo? Ceracemo se, ovako grdni,do sudnjega dana sa svim i svakim, nek i nasa prapraunucad vide da smo ludji nego sto smo svetu vec pokazali!

      1. Odustani ti od svojih srpskih korena da bar znamo gde si posao.Jer u Prizrenu su koreni srpske drzave.Posto to ne priznajes apartid si.Karlobag je samo maska za coveka bez korena.

      2. Što? Da lakše sutra okupiraju još koju teritoriju i grade nove Bondstile?

    2. To je gotova priča sve
      Ssda treba zsustaviti dalje cepanje vojvodine i sandzaka a potencijalno i niša ja Bugarskoj to može sprečiti samo vrlo uljudjena i pravedns država. Prema gradjanima. Sa dobrom zdravstvenom negom sa pravednim i brzim sudovima sa policijom koje se plaše kriminalci.. kaćuše su besmislene uništiće ih 2 turska drona.

  1. Kupite vi i BUK, i S400, a sankcije… Pa nije nam prvi put,bolje sankcije nego razrušena zemlja…

    1. LJubiša, blago meni 99-te smo, zbog Vas imali i sankcije i razrušenu zemlju i 5000 mrtvih, a ti Vaši Rusi su prodali S 300 Tuđmanu, ali Miloševiću i Vašim Kradikalima nije hteo da pošalje ništa. I ovo rusko oružje će nas skupo koštati, a nikada ni nećemo imati priliku da ga upotrebimo. Ali ti ne možeš to da shvstiš, jer kucaš šta ti pošalju!

      1. AlexKg
        Sledeci put kad nesto pises potrudi se da nešto i znaš o tome,jer toliko gluposti u tako malo texta nije normalno.Pa gde Hrvatima taj S-300 majke ti?Gutas naučnu fantastiku za sve pare.A što se tiče sankcija i bombardovanja što se sekiras ti ratovao nisi

      2. Nisu Rusi, nego Ukrajina, i to neispravan, i gde je on sad?Pa u Ameriku,još ga dešifruju, ali im ne ide.Znači ne treba nam vojska,ili da je naoružano samo puškama i sa po pet metaka? Blago tebi.Znači ’98-’99. je bilo u redu ubijati srpske policajce i vojnike od strane terorista?

        1. Ljubisa vojsku godisnje napusta zvanicno 166 oficira i 66 podoficira. Nista ali bas nista ovo oruzje nece promeniti. Nema ko da rukuje s njim. Vojska korumpirana , napreduje se preko veze, oficiri napustaju i otplacuju svoje skolovanje radije nego da odsluze do kraja.

          1. Naravno da oficiri i podoficiri napuštaju vojsku, kada im je Vulin šef. I ja bih tako da sam na njihovom mestu.

    2. Au aj što si napredan neg si i pglu al to je valjda prirodno. Pa šta ostane posle sankcija neg razrušena zemlja?
      I posle kažu treba braniti ovaj narod a Ljubišin i moj glas vrede isto na izborima. Plus njegov glas naprednjaci oplode i razmnože puta deset.
      A sat otkucava i sve je manje vremena…tik-tak,tik-tak,tik-tak….

    3. Obicno se suzdrzim da ne odgovaram na komentare ovog coveka. Ali ovo je toliko nezrelo, da nemam reci. Ne znam koliko godina imate i da li se iceg secate iz devedesetih, ali ovakva kocoperna razmisljanja su nam i tada donela bedu. A sva je prilika da ce se sve ponoviti.

    4. Ko si ti da lupas o sankcijama? Ljubiso, kupi nove bolnice, sl
      kole, povecaj plate ljudima da ne ostavljaju svoje roditelje u bedi i idu ko poslednji jad u tudjinu, dok Vucicvi gangsteri pune dzepove sebi i svojima? Stidi se , ne vidis to! Ameri te ne ruse, nego SNS! Ko nas napada? Niko, slepce, mi se spremamo da ostvarimo zlocinacki san Veliku Srbiju! Znamo to svi , ceo svet pa i SAD!

      1. Moraš imati oružje da bi odbranio zemlju. Oko nas sve neprijatelj do neprijatelja.

    5. Ako Vas čuje Udruženje lovočuvara Slovenije (napomena: to su oni koje nazivate „bečkim konjušarima“ i koji su isprašili bivšu JNA, za par dana), ostvariće se Vaš radikalski san „Srbija do Tokija“. Samo u tragovima…

  2. Definitivno je da su ameri izgubili sve pozicije u Srbiji,bar tako stvaraju privid. Protagonistima je stalo da marišu ćevape, uživaju na splavovima i njupaju sendviče na parti koktelima biznismena. U zadnje vreme je hit rakija braće Vučić. Merkelovu više ne interesuje ovaj deo sveta jer je svima povadila zube uz pomoćMaršalovog plana, a Makron je očigledan blefer, koji izigrava pauna, nesposoban da se suoči sa nadolazećom recesijom. Sve u svemu, Vučić dobija na ruletu sa Rusijom i Kinom. Istina, ta priča o oružju je samo farsa i manevar pred julski rasplet Kosova i Metohije. Bitno je da boljševici ponovo ne zaigraju da kartu da se desio narod.

    1. Taj “rasplet” Kosova i Metohije bi bio pocetak stvaranja “Velike Albanije” i pocetak kraja Srbije. To nije ni zaplet, kamo li rasplet kako ste nazvali!

    1. Ti ovaj jad i cemer zoves „zemlja“. U stvari zemlja jeste, ali drzava nece skoro postati.

      1. Šta fali našoj državi? tedbi ako se ne sviđa EU je rešenje. tamo je bolje, slobodno idi.

  3. Izgleda da se „nezavisna orijentacija“ Srbije odlično uklapa u „američku viziju “ zapadnog Balkana.

  4. I Milosevic je mislio da Amerikanci blefiraju pa znamo kako se zavrsilo. Ljudi u Srbiji ne shvacaju da na svetu danas postoji samo jedna super sila. I to ne napredna i demokratska nego mracna i korumpirana Amerika. Vrlo vazno da li ce Rusi ili Kinezi dati veto u Ujedinjenim Nacijama, bice onako kako Amerika kaze. Oni ratuju po celom svetu, bombardovali su Evropsku zemlju, dave Ruse i druge zemlje sankcijama. Srbija je na korak da joj se ponovo uvedu sankcije. I to zbog ovog jadnog sistema sa kojim be se mogli odbraniti jedino od Hrvata.

  5. Pozivamo i mi Ameriku i ostale saveznike da povuku priznanje kosova i da ispoštuju teritorijalni integritet Srbije.

    1. Ja.
      Svaka cast na komentaru! Desetka.
      Jos nedostaje poziv da plate za nanesenu stetu nicim opravdano, ali vlada srbije smatra da je to moralo biti, inace nebi dobili polozaj koji imaju.

  6. Ovo je spin za naivne i glupave.Na taj nacin SAD pokazuju kako je navono Vucic patriota a sve to dok se sprema najveca veleizdaja u istoriji naseg naroda-priznanje teroristicke drzave na nasem svetom KiM!

    1. Kad vidiš ove komentare, sve ti je jasno! Najveći uspeh AV-a je razbijena, rasprodata, podeljena zemlja.! Nejedinstvo, ne sloga, ljubomora i zavidnost u narodu! Nikad Srbija neće biti kao pre naprednjačog cunamija!!?

  7. Neka mi neko objasni sta je demokratija,sloboda,nezavisnost,integrity I suverenitet.Da li nabrojano utvrdjuje narod jedne zemlje ili se nabrojano odredjuje sankcijama I silom ?

  8. Ja ne brinem, pa te iste Amere smo porazili onomad 99te, kada je danasnji predsednik bio ministar. Kako su krenuli, opet ce da dobiju po nosu, i to ovaj put sa iskusnim neprijateljem, potpomugnutim jos sa ruskim savremenim naoruzanjem. Pa Rusi su uspeli da sacuvaju i Siriju, nikom nisu dali da nosi kamenje koje ostalo nakon razaranje vecine gradova po Siriji.

  9. Opet nam Amerika i Evropa kriva?! Kaznjavace nas, nevine, postene, demokrate, napredne i mirotvorce , ugrozene, jadne, goloruke i nemocne, evropski orjentisane do poslednjeg Srbina, spremne na dijalog sa svakima ,“stabilizatore Balkana“. Zar nama sankcije, koji smo se odrekli ratnih zlocinaca, koji cenimo opoziciju i drugacija misljenja bez vredjanja, koji imamo postene izbore, koji se3 ne mesamo u unutrasnje poslove suseda?! Zar nas, evropejce u srcu i na delu, koji zelimo u EU i vodimo EU_politiku iskreno i odusevljeno ?!

  10. Ne znaju oni koliko je ovaj narod navikao na sankcije. Mi i ne umemo da živimo drugačije. Mi smo pod sankcijama već punih 8 godina. Samo što se to ne priznaje. Ako nam otimaju decu, penzije, zarade zar to nisu sankcije…

  11. Prestacemo da kupujemo!!!
    Samo nam ‘Vladaoca’ ne izbacujte iz IPAP-a!

  12. Mi smo samostalna i suverena zemlja i sami donosimo odluke u skladu sa nasim interesima. Ovim putem obavestavamo zabrinutu americku ambasadu da samostalno i suvereno odlucujemo da, bas, necemo da kupujemo rusko oruzje i da ne pokusavaju da uticu na tu, suverenu i nezavisnu, odluku.

    1. Ako ti nije jasno, mi nismo ni nezavisna , ni samostalna, a pogotovu ne zemlja, vec samo tor. u kome smo sbi ovce koje cuva dzukela koja se oglasava sa AV , AV , AV….

  13. Dok decu lecimo sms-ovima,dok je za mnogu decu dorucak samo zelja diktator i njegova kamarila trose brdo NASIH para,naravno uz procenat sebi,trose kao da se spremaju da pokore Balkan.Hoce li diktator trecepozivcima i migrantima voditi rat jer iz ove zemlje bede i beznadja 60.000 mladih svake godine bezi.Oni ratni internet huskaci ce prvi pobeci krene li Vucic sa njegovim STO ZA JEDNOGA.

  14. Sve lepo pise u Kumanovskoj kapitulaciji. Sve. Koliko vojske koliko oruzja. Zabrana doleta vazdusno i kopnena bezbednosna zona. Izgleda da nam se smesi kazna.

  15. A da li imate vi nešto pod povoljnijim uslovima? Mislim, istog ili sličnog kvaliteta, ali jeftinije. Ako ima, prvi sam da kupimo od vas.

  16. Šta se bune.? Oni su ga ovde instalirali. Nisu im valjale Demokrate.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.