Ambasada SAD u Prištini ističe O'Brajenovu izjavu: Kosovo ima pravo da brani svoju teritoriju 1foto: F. S./ATAImages

Kosovo ima pravo da brani svoju teritoriju „kao i sve druge zemlje“, navodi se u izjavi pomoćnika američkog državnog sekretra Džejmsa O’ Brajena koju je američka ambasada u Prištini danas podelila na svojoj Fejsbuk stranici.

O’ Brajen je u svojoj izjavi govorio o američkoj podršci za tranziciju Kosovskih bezbednosnih snaga u mulitetničke i interoperabilne snage u saradnji sa NATO.

Ambasada je iz izjave izdvojila i podelila rečenicu: „Kosovo ima pravo da brani svoju teritoriju kao i sve druge zemlje“.

„(Rezolucija Saveta bezbednosti) 1244 uspostavila je politički proces za razgovor o budućnosti Kosova. Ovaj proces se nastavio i rezultirao je nezavisnošću Kosova. Dakle, Kosovo, kao i sve druge zemlje, ima pravo da brani svoju teritoriju. Kosovo to čini u procesu koji je transparentan i u bliskoj saradnji sa međunarodnim partnerima kao način da obezbedi svoju zaštitu bez ugrožavanja svojih suseda. Tako da mislim da je sve u svemu to korak ka stabilnosti u regionu i to ćemo nastaviti da podržavamo iz SAD“, glasi O Brajenova izjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari