Mediji: Naša ambasada u Nemačkoj reagovala na tekst o Srbiji u Berliner cajtungu

Ostavite komentar


  1. Glavni sagovornik Muamer Becirovic. Sokiran sam kako jedan tako „objektivan“ i „nezavisan“ intelektualac moze da kaze nesto protiv Srbije. Ali najjace je kada domaci politicari navijaju za pritisak sa strane. Navijaju za sankcije, za neka nova zla. To na kraju krajeva objasnjava zasto ne mogu da namaknu iole normalnu podrsku u narodu, pa im jedino ostaje da se mole strancima da utrce.

  2. Pozivanje na nemire u Srbiji zaista nije normalno i trebalo bi da se pozabave svojim dvoristem a nas Srbe ostave na miru. I trebala je da reaguje.

  3. Ambasadorka Srbije S. J. nije diplomata, nego ptevodilac za japanski.
    Prethodni ambasadori takodje nisu znali nemacki jezik (D. Crnogorcevic, O. Pribicevic i Ivo Viskovic).
    A direktno obracanje ambasade jednom listu je glupo, stetno i pogresno. Dozivece ga kao atak na slobodu medija

  4. Kako bi bilo da se taj clanak iz narecenih novina u celosti negde objavi i onda da se umesto subjektivnih prepricavanja iz trece ruke (sve to garnirano sa istrgnutim citatima) dobije jedna realna slika o cemu se tu zapravo radi.

  5. Ne znam šta je pogrešno u stavovima iznetim u rečenim nemačkim novinama. Srbija već tri i po decenije seje sukobe na prostoru bivpe Jugoslavije. nakon kraćeg zatišja posle petooktobarskih promena, od 2012., povratkom radikala i socijalista na vlast, ponovo je aktivirana ideja i ideologija tzv. velike Srbije, preimrnovane,prema ruskom modelu, u nekakav „srpski svet“. Srbija godinama unazad, manje više otvoreno, rovari po Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji, te severu Kosova i time destabilizuje region. Svet to više ne može i, zbog svoje javnosti, ne sme da toleriše, i uskoro mogu da se očekuju posledice, u vidu sankcija:, najpre ukidanja fondova, potom povlačenja investicija, na kraju i ponovnog uvodjenja viznog režima, [to bi yna;ilo da bi vi[e stotina hiljada gradjana Srbije koji povremeno borave i rade u yemlajama EU mogli da budu vra’eni u Srbiju.

  6. ali Srbi najvise vole nemacka kola nemacke proizvode pa to ti je . Dalo se nemcima da udju i porobe zemlju pa sad se kao nesto „k…..o“.Nema to ni malo nekog nacionalnog ponosa, sta da se radi kad je ostala samo „sirotinja raja“. Prodao bi brata za zuto dugme

Ostavite komentar


Politika

Dragan Šormaz osniva novi proevropski pokret 9

Dragan Šormaz osniva novi proevropski pokret

Gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S, bivši član Srpske napredne stranke i predsednik Evroatlanskog saveta Srbije, Dragan Šormaz najavio je formiranje novog pokreta koji će, kako kaže, krenuti sa radom na jesen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.