Ambasada Ukrajine osudila predstavljanje Krima kao dela Rusije na sajmu turizma u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Istorija:“1783. ruska imperija anektira ceo Krim!“ -Brukate se pred svetom,i vređate Ukrajinu!

  2. Kao i obično, ovaj režim bruka Srbiju pred svetom, izvinjenje prijateljskoj Ukrajini.

  3. Oni koji ne znaju, neka pročitaju malo o tome šta je Ukrajina, kako i od kojih je delova nastala, kako je ta teritorija kroz istoriju bivala pod kojom zastavom. Neka pročitaju o tome šta je bila kroz istoriju “Kijevska Rusija”, šta je to “Novorusija”. Neka pročitaju i o tome kako je Krim dodeljen dekretom Ukrajini u vreme Sovjetskog Saveza. I o tome ko čini većinsko stanovništvo Krima… i o mnogo toga, pre nego što stane na stranu „prijateljske“ Ukrajine, čiji fašistički režim je 2014. godine palio ljude (svoje državljane, ruskog etničkog porekla) u Odesi, koji je zabranio Ruski jezik, kojim govori inače većina stanovništva u Ukrajini (ne samo oni koji su etnički Rusi), koji je napao svoje stanovnike u Donbasu, koji nisu to hteli da prihvate!. Neka pročita i o tome kako su fašisti iz Ukrajine tokom II svetskog rata počinili neke od najvećih zločina nad stanovništvom Sovjetskog Saveza, u uniformama i za interese fašističke Nemačke armade! Svakako Krim je ruski i ostaće ruski, to je svima jasno, pa i Ukrajini! U EU, samo istrajavaju sa nepriznavanjem te činjenice kako bi imali izgovor da dave Rusiju ( a u dobroj meri i sebe!) sankcijama, a sve za interese USA, kojoj je takođe to veoma jasno, ali pokušava da od Krima i Donbasa napravi dugotrajnu slabu tačku Rusije, kako bi je slabila! Moguće je da će Predsednik Zelenski naći neki izlaz iz navedenih problema, koje su fašisti od 2014. godine napravili pod patronatom i za interese zapada (EU i USA), ali videćemo.

    1. @Šumadinac***Ko čini većinsko stanovništvo na Kosovu? I oni ne prihvataju srpsku vlast,kao i oni na Krimu ukrajinsku.Šta ćemo sad?

      1. Pa odgovor je jednostavan! Pitam te ko stvarno drži vlast na Kosovu? Isto kao i na Krimu, većinsko stanovništvo. Samo su se Albanci na Kosovu opredelili da prvo kao formiraju samostalnu državu, a kasnije ćemo videti verovatno i da je pripoje Albaniji. A stanovnici Krima su odmah vratili Krim Rusiji. To su slične ali nisu iste stvari! Treba znatoi da Krim jeste bio u sastavu Rusije, a Kosovo nikad niti je bilo samostalno niti u sastavu Albanije (osim tokom II svetskog rata)! Znači pitanje ti nije baš dobro smišljeno!

    2. Ko je proterivao svoje državljane ka Makedoniji i Albaniji 1998.,pre NATO intervencije,oduzimao i uništavao njihova dokumenta,i radio sve i svašta sa civilima(svojim tadašnjim državljanima)?Kakav režim je to mogao da radi,fašistički,zar ne?Pre nego što sudiš o drugima pogledaj se u ogledalu!

      1. Pa niko normalan niti je odobravao niti može da odobrava postupke torture prema bilo kome! I tada i sada isto mislim i vrlo se mirno gledam u ogledalu! Evidentno je da je politička elita u Srbiji na čelu sa Miloševićem napravila veliku grešku u odnosu na Kosovski problem. Represije koje jesu sprovođene od strane režima imale su kao posledicu da se nezadovoljstvo Albanaca povećava, a s druge strane i sami Albanci su imali cilj da naprave državu od, za nas Srbe, veoma važnog dela teritorije Srbije. Stvari su ispuštene iz kontrole i rezultat jesu sankcije, bombardovanje, okupacija, podrška stvaranju i proglašenju „Republike Kosovo“ od strane „međunarodne zajednice“. Možda je mogao da se primeni model Čečenske Republike u Rusiji, da se da široka autonomija, da se da “ponuda koju ne može da odbije” nekom uglednom Albancu, kome će se dati “odrešene ruke” za lojalnost prema Beogradu, odnosno Srbiji. ALi sve to je “kad bi bilo, šta bi bilo”, a i tvoje pitanje je tog tipa.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 9

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.