Šta je ambasador EU rekao o dolasku Makrona u Srbiju? 1foto FoNet Milica Vučković

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je danas da je „pozitivna vest“ što predsednik Francuske Emanuel Makron dolazi u posetu Srbiju, ocenivši da je to važno za njen evropski put.

„To je deo angažmana zemalja članica koje rade na jačanju bilateralnih odnosa sa Srbijom, a važno je i u kontekstu evropskog puta Srbije“, rekao je novinarima u Beogradu Žiofre, posle predstavljanja programa školske razmene na Zapadnom Balkanu.

Makron će u četvrtak i petak, 29. i 30. avgusta, boraviti u Srbiji, gde će razgovarati s predsednikom Aleksandrom Vučićem, otkriti ploču povodom završetka radova na modernizaciji beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, posetiti Galeriju Matice srpske u Novom Sadu i održati govor na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji.

Jelisejska palata je ranije saopštila da će Makron potvrditi podršku evropskim integracijama Srbije i da će njegova poseta biti prilika da sa Vučićem razgovara o ekonomiji, zdravstvu, energetici, kulturi i veštačkoj inteligenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari