Ambasador Izraela: Verujem u potpuno sprovođenje sporazuma Beograda i Vašingtona

Jahel Vilan govori za Danas o odnosima dveju država, "selidbi" diplomatskih predstavništava iz Tel Aviva u Jerusalim i o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Rezolucija UN jasna i ne dvismislenaAko ne poštujwte to ,praktično ukidate i 1244 rezoluciju.

    1. Можете ли да цитирајте члан те резолуције који је Израел наводно прекршио.

  2. Nešto ne razumem srpsku politiku? Srbija se obavezala da će preseliti svoju ambasadu u Jerusalim, a za uzvrat Izrael je priznao „srpsku južnu pokrajinu“! Očekivao bih ako je Izrael već bio priznao Kosovo, da povuće priznanje?!

    1. Ако се присетите, Љубо, био је то споразум 4 стране – Косова, Србије, Израела и Сједињених Држава.
      Признање Косова је чин којим Израел отвара простор Косову за отварање амбасаде у Јерусалиму (непризнате државе не могу да отварају амбасаде), и не односи се на Србију.
      Србија ће пак за премештање амбасаде добити од Сједињених Држава срадства за изградњу инфраструктуре (прави новац, а не празна обећања каква годинама добија из Москве).
      Ви можете ова два да спојите у једно, тј. да прогутате то онако како су Вам то у ДСС-ЈУЛ спаковали, али то Вам сигурно неће помоћи да ишта разумете…

  3. Sporazum iz Amerike je bio pucanj u noge, a premestanje abmsade u Jerusalem protiv Koga je ceo svet cak I Nova Americka administracija je pucanje u glavu pogotovo ako se jos uzme u obzir da su priznali Kosovo Mada I da nisu potez bio bio diplomatske samoubistvo

  4. Nakon priznanja albanske naci-mafijaske paradrzave na Kosovu, Srbija nije ni u kakvoj obavezi prema Izraelu. Naprotiv, gradjani Srbije ocekuju da ce Srbija uzvratiti Izraelu istom merom + kamata, kada je npr. Palestina u pitanju. Jasno je receno da preseljenje ambasade zavisi od odnosa Izraela prema Srbiji i srpskim interesima, Izrael je POGAZIO srpske interese i prijateljstvo tako da… Isto tako, ovakvi providni PR clanci ne pomazu ni malo na popularizaciji Izreala, bolje im je da budu u tisini.

  5. da srbija ima drzavnika zbog priznanja kosova,povukao bi ambasadora iz tel aviva a izraelskog poslao kuci.jevreji oteli zemlju palestincima i na tudoj zemlji prave glavni grad.otimaju zemlju od srbije i pricaju o laznom prijateljstvu.ne trebaju narodu srbije takvi prijatelji,niti njihov ambasador.uzicanina za predsednika srbije,jer su uzicani isterali jevreje iz svog grada.kad procitate jevrejske nepisane i pisane zakone,sve ce vam biti jasno.

    1. Ма, немој, Миле?!
      Ко’ што су Албанци „отели нашу“ на Косову, је л’ да?…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.