Ambasador Rusije: Izmišljotina da je Putin otkazao Vučiću posetu Srbiji

Ostavite komentar


  1. Neverovatni je sa koliko truda i napora pokusavaju kremaljski epigoni
    da ubede srpsku javnost da poseta Putina nije ni planirana ni ugovore
    na.Svi znamo da je Vodja poodavno najavio,bas pošle jedne seanse sa
    doticnim gospodinom,u ktobru 2020 posetu kamarada Putina Beogradu
    oko otvaranja hrama Sv.Save(zavrsetak freskopisa u hramu).I ko sada
    obmanjuje srpsku javnost ? Danas ?Ekselencijo,u lazi su kratke noge ali
    kad je u pitanju Vasa strana,nista to nije cudnosti.Navikli smo na to.

    1. Ako nam je freskopis u hramu Sv. Save glavna spoljnoipolitička preokupacija, onda blago nama!

  2. Ovo „objašnjenje“ mi nešto ne drži vodu. Vreme će pokazati šta je istina.

  3. Ekselencijo, što niste demantovali Vučića u junu, kad se posvuda hvalisao da će u oktobru da ga poseti Putin, da u stvari nikakva poseta nije zakazana. Vaše ćutanje tada je značilo da Putin dolazi. Sad odjednom Putin ne dolazi i kriv Vam je Danas što piše istinu. Shvatate li da ste i Vi i Vučić uhvaćeni u laži.

    1. postoji nesto sto se zove diplomatija. zar ocekujete da bilo koji ambasador demantuje sve lazi koje izgovara av

  4. „Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrio je da će doći u Srbiju u oktobru na otvaranje Hrama Svetog Save, izjavio je posle sastanka u Moskvi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi agencija Tanjug.“ 23. Juni 2020. Nemojte cenzurisati jer je neophodno da se iznese argumenat protiv laznih izjava i njegove ekselencije i njegovih darodavaca.

  5. Ruska (svojevremeno i sovjetska) diplomatija je, kao i svaka diplomatija velikih sila, na svoj način mutna i neprozirna. To naročito važi za diplomatiju prema patuljastim i nebitnim zemljama, koje su, u geostrateškom opsenarstvu velikih, tek krajcarice za u mali džep. Nije to od juče. Evo kako je ministar spoljnih poslova carske Rusije, knez Adam Čartoriski primio srpsku delegaciju 1804, koja je došla u Petrograd po pomoć za ustanike (prota Mateja Nenadović, Petar Novaković-Čardaklija, Jovan Protić i Božidar Grujović): „Хорошо, но Сербия далеко от России, а мы с турками приятели.“ („Dobro, ali Srbija je daleko od Rusije, a mi smo prijatelji sa Turcima.“). Naravoučenije pametnim (ukoliko ih uopšte danas ima) političkim šefovima malih i nebitnih državuljaka: veliki sa velikima, a mali (treba da prave saveze) sa malima. Naravno, pritom, nikako ne kvariti odnose sa velikima. Jer, ona maksima o svađi među slonovima i travi ima i dodatak – trava strada i kada slonovi međusobno vode ljubav.

  6. Hajde da pomognemo pamcenju njegove ekselencije Harcenka, odakle informacije o Putinovom dolasku. Dakle sta kaze arhiva : Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrio je da će doći u Srbiju u oktobru na otvaranje Hrama Svetog Save, izjavio je posle sastanka u Moskvi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi agencija Tanjug. 23. Juni 2020.
    .
    Vladimir Putin dolazi u Srbiju 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda, na otvaranje Hrama Svetog Save. U agendi koja se priprema za njegov sastanak sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u četiri oka razgovaraće o četiri ključne teme. Alo.rs/ Republika/ 05.10.2020. 22:54
    .
    Mi smo već počeli da radimo na pripremama za doček predsednika Rusije, Vladimira Putina, kao što znate, stranica Miroslavljevog jevanđelja će biti vraćena Srbiji, i smestićemo je u Narodni muzej. Kao što znate, ja ću se pre dolaska Putina u Srbiju susresti sa njim u Moskvi na Paradi pobede, gde će ponosno na Crvenom trgu učestvovati i srpska garda – rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Blic 14.06.2020. 12:11
    .
    Kako Srbin.info piše, koji je prvi ukazao na ovu razliku, nije uobičajeno da dve strane izdaju odvojena saopštenja sa transkriptom. Sa ovim se slaže i profesor Dejan Mirović, koji je za ovaj medij prokomentarisao objavljivanje dva saopštenja o istom razgovoru. „Takođe, ima još jedna razlika. U Vučićevom saopštenju se pominje poseta Putina Srbiji. U ruskom saopšenju toga nema“, dodao je Mirović. ( Izvor Srbin.info/KoSSev 7. septembra 2020. 13:14)
    .
    Шеф руске дипломатије Лавров рекао је председнику Србије Вучићу да ће Русија увек
    подржавати пријатељску Србију, док је председник Вучић изразио уверење да ће долазак
    председника Владимира Владимировича Путина у Србију бити од историјског значаја и
    допринети унапређењу односа и сарадње двеју земаља.( Sajt Vucic.rs vesti / 06.09.2020. Извор: Танјуг)

  7. Iz ovog pisanja ambasadora ne zaključuje se ništa. Znači Putin dolazi u oktobru??? Pa što to niste svojom izjavom potvrdili?

  8. Реците Ви нама екселенција, да ли је истина да је председник Вучић чекао на пријем пред вратима Путина сат и по, као што тврди млађани будући Ваш колега амбасадор Србије из Вашингтона Ђурић?

  9. Pa, dobro, ako to da Putin NE dolazi „nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i nedogovorna izmišljotina“, da li Vaša Ekscelencija tvrdi da Putin SIGURNO i GARANTOVANO dolazi u Srbiju 20. oktobra?
    A da, zaboravih, profesionalni diplomata nikad ne odgovara ni sa „da“, ni sa „ne“, nego uvek sa „mož’ da bidne, al’ ne mora da znači“, tako da ako ispadne sasvim surotno od onog što je rekao, uvek posle može da kaže „niste me pravilno razumeli onomad“ ili „moj tadašnji odgovor je bio izvučen iz konteksta“…

  10. Ruski ‘lekar’ se naljutio što neće koferče i njegove da stave u vladu ‘???

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.