Ambasadorka Nevena Jovanović stupila na dužnost u Severnoj Makedoniji 1Nevena Jovanović i Bujar Osmani, FOTO: BETA, MIP SEVERNE MAKEDONIJE

Nova ambasadorka Srbije u Skoplju Nevena Jovanović predala je danas kopije akreditivnih pisama ministru spoljnih poslova Severne Makedonije Bujaru Osmaniju.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Sevenre Makedonije, Osmani joj je poželeo srdačnu dobrošlicu i izrazio uverenje da će u vreme njenog mandata „biti uloženi napori da odnosi budu obogaćeni novim sadržajima od obostranog interesa“.

Pored redovnog poltičkog dijaloga i medjusobnih konsultacija, ističe se, očekje se „prioritet bude stavljen na ekonomsku saradnju i konretne bilateralne i regionalne projekte, kao i infrastrukturno povezivanje radi otvaranja novih graničnih prelaza u cilju olakšanja sveukupne razmene i komunikacije izmedju dve prijateljske zemlje“.

Ministar Bujar Osmani je na prvom sustretu sa ambasadorkom Jovanović ponovio zahvalnost na pomoći Srbije u vreme humanitarne krize izazvane pandemijom kovida-19 i u borbi sa njenim posledicama.

Nevena Jovanović postavljena je na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji u aprilu, a na tu dužnost je potišla sa mesta zamenice pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari