Ambasadorka Nevena Jovanović stupila na dužnost u Severnoj Makedoniji

Naša diplomatkinja predala akreditive

Ostavite komentar


  1. 1) koliko tacno ima godina?
    2) koliko tacno ima staza upisanog u radnu knjizicu?
    3) koje godine je polagala diplomatski i konzularni ispit?
    4) bracno stanje (pitanje zbog diplomatske sluzbe, protokolarnih obaveza, oblasti bezbednosti…)
    5) ima li radno iskustvo pre MSP?
    6) kako se tacno „zaposlila“ u MSP, kad nije bilo ni konkursa, ni upraznjenih radnih mesta?
    7) po kojim je kriterijumima odabrana za Makedoniju, s obzirom da u MSP ima bar 25 nerasporedjenih ambasadora i jos oko 50 rasporedjenih, od kojih SVI imaju mnoooogo vise iskustva?

    1. Ta pitanje se, nažalost, u MSP-u, više ne postavljaju. Ona su odbačena kao „recidivi ružne prošlosti“, kada je MSP bilo jedno prestižno i elitno ministarstvo. Danas ono služi kao mesto u kome uhljebije traže i nalaze partijski žbirovi, lični lakeji, starlete napumpanih usta kojima se na ovaj način plaćaju usluge i ostali „krem“ ovoga društva pored koga pošten čovek prolazi zatvorenog nosa. Ova gospodja je odabrala S. Makedoniju najverovatnije zbog jezika. Kao „poliglota“, koji će moći da se sporazumeva i na srpskom. Vi, sada, u Nemačkoj imate atašee, vicekonzule, konzzule i sdavetnike, koji na nemačkom ne umeju da kažu ni dobar dan?! Pretpostavljam da je i ova gospodja jedasn od „lidera“ sa „ONE“ akademije, koja će se, siguran sam, pokazati kao grobar onih koji su je osnovali. U to ime, živerli.

    2. Sva vaša pitanja su na mestu.
      Zatvorenost prema javnosti svih naših državnih sistema je zapanjujuća.

  2. Од када се акредитиви не предају председнику државе него неком минисзру?

    1. kopije akreditiva se uvek prvo predaju ministru ili zameniku ministra inostranih poslova sa čime ambasador je de facto ovlašćen da nastupa zvanično u zemlji domaćina. tako je u celom svetu. druga je stvar da se ova vest obično ne objavljujr

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.