Ambasadorka Kine Čen Bo na sastanku s Vučićem: Primetili smo da ste vi i Vlada uradili mnogo na smirivanju tenzija 1Foto: Instagram / @buducnostsrbijeav

Ambasadorka Kine Čen Bo izjavila je danas na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Kina podržava napore Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

„Primetili smo da ste i Vi predsedniče i Vlada Republike Srbije mnogo uradili na smirivanju tenzija. Kineska strana podržava napore Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i protivi se jednostranim akcijama privremenih institucija u Prištini, koje poziva da ispune preuzete obaveze“, rekla je kineska ambasadorka.

Ona je podsetila na izjavu kineskog Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se NATO poziva da iskreno uvažava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, navodi se u saopštenju.

Vučić je, dodaje se, upoznao ambasadorku Čen Bo sa hronologijom jučerašnjih događaja „koji su još jednom, naočigled međunarodne zajednice, demonstrirali politiku netrpeljivosti i nasilja protiv srpske zajednice na Kosovu i Metohiji“.

On je dodao da „ovakvo ponašanje privremenih institucija u Prištini održava konstantne tenzije u celom regionu i ocenio kao neprihvatljivo stanje stalnog straha i zabrinutosti u kojem živi srpska zajednica“ na Kosovu.

Vučić je istakao da „Srbija ima veliko poverenje u pravičnost prijateljske Kine i poštovanje za njenu iskrenu posvećenost ravnopravnosti svih zemalja u svetu, bez obzira na veličinu i brojnost stanovnika“, dodaje se u saopštenju.

Sve informacije o tenzijama na Kosovu možete pročitati na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari