Američki general: Od koga Srbija smatra da treba da se brani?

Ostavite komentar


  1. Koga zmija ujede i guštera se plaši. Zašto se američki general brine za Srbiju. neka on razmišlja kako će da vrate 20 biliona dolara duga.

    1. Pa od onoga koju je bombardovao 41 na uskrs pavidi slucajnosti 44 na uskrs pa onda zajedno 99 e od Vas okupatora i kolonista!

      1. Tokom NATO agresije na Srbiju stradalo je manje od 400 pripadnika VJ, uključujući borbe sa OVK. Tokom Staljinove blokade Jugoslavije 1948/1949. godine ubijeno je ne manje od 2000 pripadnika KNOJ i Graničnih jedinica JA. Danas, nema nikakve sumnje da je Jugoslaviju prvenstveno razbila Rusija u saradnji sa srpskim nacionalistima, bolje reći neofašistima. Metode i bratstvo sa „pravoslavnom braćom“ danas najboje osećaju Crnogorci, a mi ćemo doći na red ako se ikada primaknemo EU.

      1. Pazi samo da ne dođe opet veliki dečak iz kvarta pored, polupa ti glavu, nalupa ti se par šamara, uzme ti lepe igračke pride sav džeparac što su ti mama i tata dali. Ništa nismo naučili. Boli koliko smo glup narod.

    2. Za pocetak, pise se milijardi. A za kraj, ti i sofer Djordjevic uzivajte u mnogo boljem i visem standardu nego u SAD.

  2. Amere nikada nije ništa bilo sramota pa i ovog generala. Pa prišao si Srbiji zločinačkim sankcijama i bombardovanjem, uništenjem naše ekonomije, to ni sami niste krili kao cilj. Gadite mi se sa vašim tobož dobroćudnim prilaženjem.

    1. Mi smatramo da treba da se branimo od vas, a vi od koga se plašite pa smatrate da treba da širite vašu armiju ?? To bi trebo Ivica Dacic odma da ih pita, kao što im uvek sve govori u lice, pa da vide

    2. Ocigledno zaboravljas sta su Slobine i Seseljeve patriote radile u bivsim republikama. Da mozda to nije bio razlog sankcijama i na kraju bombardovanju. Mnogo brzo zaboravljas uzroke samo spominjes posledice, a medju njima je i ova glupost sto si napisao.

      1. Verovatno su „Slobine i Seseljeve patriote“ ti koji su u bivsim republikama ilegalno uvozili oružje, formirali paravojne terorističke formacije, blokrirali kasarne i hapsili i ubijali pripadnike JNA, jedine legalne oružane sile u zemlji, pa čak i članove njihovih porodica? Verovatno su „Slobine i Seseljeve patriote“ ti koji su oružjem prepravljali granice i rušili ustavni poredak SFRJ, jedine legalne i međunarodno priznate države u to vreme na prostoru svih bivših Republika? Verovatno su „Slobine i Seseljeve patriote“ ti koji su u Sloveniji ubili 44 golobrada i nenaoružana mladića različitih nacionalnosti, koji su bili na odsluženju redovnog vojnog roka u JNA i 180 ranili? Oni koji divljački, oružjem i terorizmom ruše jednu međunarodno priznatu državu, svuda u normalnom svetu su teroristi i kriminalci i zaslužuju i sankcije i bombardovanje i višegodišnje robije.

        1. Priznajem da ni ja do skoro nisam znao da je u ustavu iz 1974g. pisalo da su republike bivše nam Jugoslavije imale pravo da raspišu referendum o izdvajaju iz socijalističke FEDERATIVNE republike Jugoslavije(a taj ustav su odobrili srpski komunisti, kako reče Borislav Jović „ni ja ne mogu znati kako se to dogodilo“)
          E pa naši srpski komunisti su ćutali o tome pa kad su počeli referendum onda su potegli JNA i poslali je u Slovenija da zaštite državnu granicu Čuvena je(ako se ko seća) izjava Slobodana Miloševića da Slovenija može da ide ali ostali ne. A trebali smo samo da redefinišemo odnose mirnim putem pa bi lepo svi postali članovi EU i ne bi bilo razaranja, ubijanja i opšteg propadanja. Ali džaba ja to pričam kad kod nas ima mnogo bahati i dr nih koji su mislili, a i dalje misle, da može šut sa rogatim i da se može ispraviti kriva Drina.

      2. Hoces o uzrocima? Ko je naoruzavao Sloveniju i Hrvatsku krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih? Ko je prvi priznao otcepljenje Slovenije, pa onda i Hrvatske? Na koga se ono prvi metak u BiH ispalio? Ko je slao nekakve “specijalce“ potpuno nepotrebno i bez ikakvor razloga na srpska sela u Hrvatskoj? Koliko je danas Srba u Hrvatskoj i zasto niko ne postavi pitanje ociglednog genocida nad srpskim narodom, sprovedenim pod otvorenim patronatom amera? Zanimljiva je ta vasa “logika“ kada uvek prvo Srbi stradaju, a onda su zbog prirodne reakcije da se brane i odbrane opet bas Srbi najveci zlocinci. Da li si stvarno toliko naivan da mislis kada jednom krenu oruzani sukobi da ih je moguce uspesno kontrolisati? Nisu to gluposti, nato slugo i placenice, to je realnost na ovim prostorima. Ako je sve tako cisto i legalno, zasto ameri i njihovi lakeji nisu isposlovali rezoluciju UN za bombardovanje Srbije? Branis neodbranjivo i siris prozapadnu propagandu, ali sve je to dzabe.

        1. Zaobilazite istinu,rusija je priznala Hrvatsku pre SAD…o ratu ko ga je poceo,ko je najvise nastradao ne vredi pricati?

  3. Gospodin general je našao prave reči, „pokušavaju da nam priđu“, a mi se još sećamo šta je bivalo dok su nam prošli put tako prilazili pa nam se pomalo diže kosa na glavi. Cela priča ne deluje iskreno jer upravo zapad smatra da treba izaći na izbore, znači, jednom rukom glade aktuelnu vlast a drugom je ćuškaju (što ne kupuje oružje sa zapada). Gospodin general „ič ne mari“ za građane Srbije, doduše, što i da mari . LOŠE je to što je je nabavka potpuno netransparentna, i ko zna koliko će to koštati. Ali, bolje je imati oružje, jer, niko ne napada dobro naoružane, samo one slabe kojima možete dan i noć da bacate bombe a da Vam ništa ne mogu.

    1. Po komentatorima se moze zakljuciti da „Danas“ sve vise lici na Kurir, Alo, Informer.

    2. Kakva crna kupovina, to Rusi dovlače svoje naoružanje u svoju bazu na Balkanu.

  4. Ne brinite G. Hodis, mi to da se odbranimo od ovih sumanutih Rusa, … Sacekacemo ih ovoga puta spremni kada nam opet krenu iz Avijana po putnickim vozovima u Grdelickoj klisur i! Sigurni smo da cemo sledeceg puta moci da racunamo na vasu posrsku u odbrani protiv njihovog azijatskog divljastva!!!??

    1. Avijano je daleko sada vazdusna baza NATO se nalazi u KUCOVO u Albaniju strateska avio baza i sada nece barem trositi mnogo korezina bili je to nece imati troskova barem sto se korezina tice … !!!

      1. Misliš na “Bondstil“?Nisu Ameri glupi kao vi šiptari,znaju da bi bili idealna metda za “Šumadiju“, i to da ih pogodi a da ne bude “Šumadija“ ni blizu.Sve što je 300 km. od “Šumadije“ Amerikanci neće ni pokušati bilo šta, a “Nora“ može i iz Kruševca da im sravni “Bondstil“,zato,šipac bolje ćuti.

    2. Da, to vidimo da je Amerika neumorna da prodje Srbiji. Jer meta se lakše pogadja ukoliko joj se više pridje. Pri tom, Amerika se zdušno trudi da ta njihova Srbija bude u granicama pre Berlinskog kongresa (moravska Srbija).

    1. Odbranice se prije prackom nego sa skalamerijom od 2oo miliona dolara. Bolje vam je mislite da se avioni ne dignu uopste iz Aviana. Ako se dignu ni Bog vam nece pomoci.

    2. Kada odu svi normalno to je nazalost ono sto ostaje. Niko da se seti patnje i zla koje smo naneli svima u okruzenju ali se dobro secaju bombardovanja. Jedino sto zaboravljaju da nas nisu samo Amerikanci bombardovali vecni sve evropske drzave…. Dzamahirija srbistanska

    3. hahaha pa i botovi ponekad traze da se pravo informise u DANAS i N1 da se suoce sa realnosti a ne sa tabloidske vesti :piloti serbije spasili sojgoa od NATO“ naslov na ALO 🙂

    4. U pravu si, kad god neko kritikuje gluposti ove Vlada Srbije u saradnji sa rusima, odmah se aktivira sendvic brigada iz rusko-srpske patriotske pozadine.

    5. Aj Rajko daleko vidis a od tvojih komentsrs se ne stidis?!Zbog njihovih globalnih cinjeva su nas ubacili na stogodisnji rengen.Ameri ajde se setite sta ste sve uradili I manje filozofije majketi.Ovaj prica isto I o svojim indijancima sav je u navodnom cudu gde su nestali?

    6. Danas je već odavno nešto blizu isturenog odeljenja Kurira, ko vele bolje da smo na obe strane jer od opozicije nema ništa to svi vide. Računica brale, mora od nečeg da se živi. A što se tiče komentatora koji su očigledno i iz SNS i iz SzS ja se iskreno nadam da ove svoje komentare ne shvataju ozbiljno ili smo ga ugasili definitivno. Ako ponovo krenemo da ludujemo ovog puta će nas samleti.

  5. Dobro je rekao. Bušni smo na sve strane a bacamo pare na neko oružje koje nas sigurno ne bi odbranilo da se napadi i dese.

  6. Bio sam u ratu:Naravno SAD avioni i NATO.Dva vojnìka su od SAD bombe nastradali.Kako od koga?

  7. To je za vas a i onaj S400 što su ga Rusi zaboravil je isto za vas. Jer uskoro ćemo da se vraćamo na Kosmet a onda se treba odbraniti od vas. Sa ovim što imamo i što će nam još rusi dostaviti vi ni nećete smeti da napadnete jer vi smete napasti samo kad nekom vežete i ruke i noge i oči. Čkepi obične.

    1. Najvise se plasi srpske sile, koja je neumoljiva i koja se pokazala protiv – Slovenije, Hrvatske, BiH, Kosova i NATO. Sve ih je satrla, porazila, i prosirila se na Republiku Srpsku Krajinu, SAO Slavoniju, Baranju i zapadni Srem, Republiku Srpsku i Kosovo

  8. Pitanje za Kaplara..? The? Svih pitanja je..
    Ko ga vi planirate da napadate..? Nadam se da ce vas moj predsednik Donald Trump, raspustiti i vratiti USA trupe u Ameriku..! vi kao lazni milosrdni andjeli jedino u ZATVOR!!! koliko ste do sada pobili nevine Zene, decu i civile? Samo po Srbiji, na Kosovu i Metohiji, u Bosni..? Ako bih nastavio sa Sirijom i dalje…trebalo bi mi nedelju dana.. Vi ste nista drugo do banda idiota…! Bog ce vam suditi.. In God we Trust..!

  9. Ne znam sta je jadnije, ovaj nesretnik ministar DEZERTER koji nas kao brani ili ovaj general koji nas uverava u prijateljske namere nato pakta.

  10. Možda od „nacije“ koja je izazvala najviše ratova i počinila najviše zločina u poslednja dva veka i koja nas je bombardovala uranijumom. Npr.

  11. ma da tek tako srbiju bpmbardovali nisu imali sta drugo da rade pa iz ciste dosade….

    1. Ne mogu da shvatim da se mi jos uvek zanosimo da smo neka sila. Kaki crni panciri, S 300, 400. Lepo su nam pokazali kakva smo mi sila, a Rusi nas pale za njihov interes. Kako smo glupi? Bolnice nam se raspadaju, a mi silne pare dajemo na gluposti.

  12. Pa naprimer od onih koje vi „pujdate“ na Srbiju! Kada se političari prave ludi to je OK (to im je posao), ali kada se generali najnaoružanije zemlje na svetu prave ludi po ovim pitanjima, to je onda bezobrazluk.

  13. Ma to je samo u cilju izborne kampanje da neobrazovani glasači radikala,pardon ,naprednjaka pomisli da smo neka sila.A siguran sam da su rusi zaboravili da pošalju i granate za to naoružanje.Smejurija.

  14. Najveća opasnost u svetu je od Amerike, jer je ona izazivač svih ratova, neprilika i haosa!!!. A od koga kupuje Srbija oružje i koliko kupuje, to je srpska briga, a ne američka!!. Srbija ne pokazuje nikakvu agresiju prema nikoga, pa je jako čudna konstatacija generala, da je jako teško zapadu da i priđe!!!!!.

  15. Koliko vidim iz teksta Amere ne bi brinulo nista ako bismo oruzne sisteme kupovali od njih. Ako se pita ko su srpski neprijatelji neka odgovori na pitanje cije su bombe padale na srpsko tlo i narod. I obavezno da uracuna i „milosrdne“ bombe.

  16. Gospodine Hodžis, Srbija ne kupuje naoružanje samo od Rusijr. Koliko se ja razumem u geografiju, Francuska je deo zapada i NATO, a od nje je Srbija kupila helikoptere. Francuzi nisu zanovetali i postavljali glupa pitanja, već su za dolare prodali svoju robu, helikoptere. Srbija bi i od Vas kupovala naoružanje, ali ne da je uslovljavate nekim Vašim razlozima.

  17. Najveća opasnost u svetu je od Amerike, jer je ona izazivač svih ratova, neprilika i haosa!!!. A od koga kupuje Srbija oružje i koliko kupuje, to je srpska briga, a ne američka!!. Srbija ne pokazuje nikakvu agresiju prema nikome, pa je jako čudna konstatacija generala, da je jako teško zapadu da i priđe!!!!!.

  18. Ne samo Srbija, ceo svet shvata da mora da se brani od psihopata i zločinaca – SAD-NATO .

  19. Srbija ce se braniti od onih ciji avioni-bombarderi lete na visini iznad 10.000 metara. Da smo ih imali 1999. Ne bi gubici NATO avijacije bili tako simbolicni, a posledice razaranja na infrastrukturi i civilnim objektima tako razorni.
    Sad smo kupili 6 Pancira koji ce pokriti vazdusne granice Republike Srbije. To je za one jace od nas. A, za one slabije dovoljne su i kopnene snage. Za slucaj da ih opet neko nahuska na Srbe, kao devedesetih.
    Nije nam ni bio potreban S- 300 1995. I 1999. Godine. Dovoljni su bili samo ovi Panciri, samo da je Milosevic tada hteo da ih kupi odmah, i naravno da je Jelcinov establisment hteo da nam proda ovo za nas izrazito pogodno oruzje, sto ne verujem da ne bi jer oni zive od prodaje oruzja i nafte. Ali to se nije desilo da li zbog zloupotrebe tih para, koje su jos onda odvojene, ili zbog toga sto nije ni bilo planirano da se NATO avijaciji nanesu neki ozbiljniji gubici utvrdice istoricari.
    U svakom slucaju dobro je sto smo sada kupili ove sisteme, jer nismo mi Turska da mozemo kupiti S 400. Pancir je bas u skladu sa nasom teritorijom i plateznom moci.

  20. Kakva crna kupovina, to Rusi dovlače svoje naoružanje u svoju bazu na Balkanu.

  21. Ruku na srce, ovo što nam Rusija šalje je samo kap u okeanu, u odnosu na onokoliko su nam ameri i ostali zapadni ljubitelji-prijatelju, slali u vidu tomahavka, vidljivo nevidljivih aviona, uranijuma, plutonijuma, raznih agenasa i ko zna čega još.
    Ali ameri i ostali njeni podrepaši i asasini moraju biti sigurni da će Srbi, veoma ceniti, i pamtiti, nezaboravne prijateljske poklone sa kraja prošlog milenijuma. Amin!

  22. Od neprijatelja od koga drugog…istorija nas uci da je moguce da 19 najmocnijh drzava napadne jednu malu drzavu i besomucno je bombarduju tri meseca… mada, kakvi su ovi na vlasti u Srbiji ne bi me iznenadilo da su ovo kupili za borbu protiv „unutrasnjeg neprijatelja“…

  23. Ima jedno prosti ali kljucno pitanje? A, sta ovog generala briga od koga Srbi misle da se brane, ako vec zna da nikoga necemo napadati? To pitanje Srbima mogu da postavljaju samo oni cije su namere podle i prljave. U njegovom pitanju se, ustvari, krije odgovor, za sve one koji koriste svoj mozak a ne floskule i klisee sa predavanja NVO u Srbiji. Generali jedne drzave su, valjda, naucili da nam „pomazu“ a da se mi ne mozemo braniti od te „pomoci“.

  24. Znači ne da nam ne treba al u inat amerima …uostalom mislio je ustvari „Zašto kupujete od rusa a ne od nas?“
    Amerima je stalo do srbije otprilike koliko i rusima , sve su to iste imperije zla…

  25. Amerika i NATO saveznici se zaista trude da Srbiji priđu što više, a najviše su nam se približili ’99. kada su nam oteli Kosovo i Metohiju (doduše tada su imali veličanstvenog saradnika u Miloševiću (SPS), Šešelju, Vučiću (SRS, SNS) i drugim kvazi-patriotama). Ustvari, najviše ih boli što se oružje kupuje od konkurencije (Rusije).

    1. Ej, Slovenac, tvoj komentar je roku da si prava hijena. Sada pljujes po srbima, a da ti Srbin nije sačuvao dedi od Svaba, ti danas ne bi ni postojao. Zato si hijena.

  26. Uopste mi nije jasno sto se Ameri toliko potresaju oko nas, vojnog patuljka.
    Eto gospodo Amerikanci da uzmemo jos 100 Pancira ne bili pretnja po NATO ili Ameriku.

    Ova izjava je mozda dobar pokazatelj kako nas zele zapadni „partneri“.
    Eventualnu agresiju u buducnosti ne bih iskljucio, pogotovu ako Ameri odluce da Albancima daju Nis i Vranje.

  27. Iako je istina da ovo naše kupovanje naoružanja deluje prilično blesavog, opet je i blesavog kad to komentariše general zemlje čiji je vojni budžet preko 750 milijardi dolara. Od koga li se tek oni brane?

  28. Kakvih ludih komentara sve, pa ovo mesto se pretvorilo u Informer. Odavno kazem, sreca za ovaj nas svet, da Srba, ili jos gore Crnogoraca, nema u istom broju kao Rusa. Svet bi patio 3x vise!

    1. @Slovenac

      Nemoj da si skroman, svojim komentarima si dao ozbiljan doprinos „informeriranju“ Danas-a.

  29. je li ovaj normalan. pa procitaj novine iz 99 generale. samo nam se ne priblizavajte vise stoko.

  30. Ja ih sigurno kupovao ne bih, Ali te ruske kante izgleda da nešto mogu da urade čim ovaj USA dobrica ovako mudro i milosrdno zbori.

  31. Uspeli sü probiti zid i usli u Danas sa komentatorima koji sü Inace ‘ inventari“ Politike Vecernjega Kurira! Primitivci nepismenim neobrazovani razsirili sü od naj manjih Opcine do. Skupstine! Nema tu izlazak iz bede nemastine izolacije sa ovim barabima! ma NATO sa svojim stotinama avionima raketama brisat ce tih starih zeleza za par sati! Zar zbiljam tih 74 dan nisu bili izdasne pouke o tome ko vas okruzuje u misjoj rupi!

  32. Kakvih ludih komentara sve, pa ovo mesto se pretvorilo u Informer. Odavno kazem, sreca za ovaj nas svet, da Srba, ili jos gore Crnogoraca, nema u istom broju kao Rusa. Svepare bi otisle na oruzje, a svet bi nestao vec do sad!

  33. Da se branimo od nasih „zapadnih prijatelja“ ako pokusaju ponovo da nam „pomazu“, ponovo da nas „oslobadjaju i demokratizuju“. Doslo je vreme da se od tolike „ljubavi i pomoci“ potrebni „Panciri{.

  34. 1999.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  35. Očigledno Američki general lupa gluposti kad kaže da Srbija netreba da se naoružava jer nema od koga da se brani, Neka preispita članice Nato kao Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Bugarska itd, koje vojno štiti Nato ali se one same dodatno naoružavaju, ko će njih da napada, Srbija je vojno neutralna zemlja pa treba da ima jaku Vojsku za odbranu a naročito pvo sisteme!

Ostavite komentar


Politika

Đurđević Stamenkovski: Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu 10

Đurđević Stamenkovski: Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski saopštila je danas da je njena izjava ne temu akušerskog nasilja pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.Dodala je da je svesna da žene koje su iz različitih razloga imale traumatična iskustva u porodilištima i bile izložene fizičkom ili verbalnom nasilju, najčešće odustaju od ponovnog rađanja dece, te da je to ozbiljan problem na čijem je rešavanju maksimalno posvećena.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.