Američki senator: Objasniti narodima Kosova i Srbije da je sporazum u njihovom interesu

Ostavite komentar


  1. Usudio bih se da prokomentarišem ovaj tejst ne čak ni kao politički amater već kao običan čovek koji živi i pripada jednom od dva naroda. Rekao bih da nije problem (bar ne toliki) u narodima, već u tome kako se stvari predstavljaju od strane političkih elita u obe zemlje. Ni jedna od političkih elita, kako pozicije tako i opozicije ne radi ništa na smirivanju situacije, zalečenju rana i pomirenju naroda. Naprotiv, same političke elite raspiruju mržnju, huškaju narode, prete sukobima, provociraju i zastrašuju. Dakle ispravka bi se satojala u tome da političke elite (a ne narodi) treba da rade na sebi. Da kroz suzbijanje (a ne kreiranje i raspirivanje) sukoba, na ličnim primerima daju svojim narodima motivaciju da se bore za svoje dobro kroz saradnju. Takse, crkveni vozovi, kriminal na obe strane su njihov jezik, oni tako vladaju i opstaju. Međutim, postavlja se drugo pitanje – da li sa takvim političkim elitama možemo da se nadamo da će ikada do pomirenja (pri čemu pod tim terminom smatram pre svega da se ljudi kreću bez straha i ograničenja, da posluju i rade u bezbednom okruženju a da pravda bude u službi građana a ne u službi uskog kruga ljudi) i doći će do normalizacije.

    1. Jadni Gorane, pa ti si ignorisao najvažniju stvar: KiM je teritorija Srbije, koju su NATO zločinci oteli silom od Srbije i dodelili je mafiji koja radi za njih.

  2. Hajde malo pustite nas da procenimo sta je u nasem interesu. Priznajem, porazeni smo 1999, ali nemojte traziti da prihvatimo okupaciju kao civilizacijsko dostignuce.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.