Amfilohije: Spremni smo za razgovor o Zakonu pa tek onda o Temeljnom ugovoru

Ostavite komentar


  1. Amfilohije, predvodnik pokreta pravoslavnog talibanizma. Svojevremeno u Meksiku je vodjen i rat Kristerosa protiv meksicke drzave, ali to je bilo pre oko 100 godina. Balkan, tragicno zaostalo podrucje. Ljudi umiru u bolnicama od sepse, diplome fakulteta nam ne priznaje niko u svetu, prosek plata 350 evra…

    1. Pa mene zanima jel za bolnice,sepsu,diplome i malu platu odgovorna crkva ili političari? Svakom je jasno o čemu se ovde radi,samo su se iznenedili reakcijom naroda!

  2. Sačekajte još malo da „sporni Zakon“ozakone sve eprorske institucije i sudovi,pa krenite u „balvan revoluciju“.Kako raditi restituciju a nemati dokument da ti to pripada,upravo vam ovaj Zakon to omogućava?

    1. Lepo,vratiš onu imovinu koja je oduzeta kad su komunisti sprovodili pravdu!I to u skladu sa evropskim vrednostima! jednostavno!

  3. setnja i molebani. sta vrede molebani onih koji vec odavno sa bogom i bozjim zakonima nemaju veze. ovde mislim na vrh spske i crnogorske crkve.

  4. Podržavam Mitropolita crnogorskog primorskog Amfilofija da je spreman da razgovara sa premijerom Duškom Markovićem sa ciljem da se , uskladu sa pravnim poredkom , ukloni zakon o slobodi veroispovesti , pa tek onda o temeljnom ugovoru između vlade, da se poništi zakon o Srpsko pravoslavnoj imovini ,Đukanović i vlada podnesu ostavku, da se rasfomira agencija za bezbednost , svi preživeli udbaši i njiovi potomci da budu izručeni u Srbiju. Eparija raško-prizrenska imovina , manastitiri i hramovi su ugrožena od tzv. kos. albanske države , uništeno 30 srpskih manastira i oštetili 140 hramova za vreme nasilja na Kosovu i Metohiju od 17-20 marta 2004.godine.
    Još kosovski albanci očekuju da budu član Unesco i Interpol-a u svetu.

Ostavite komentar


Politika

Srbi sa Kosova menjaju vozačke dozvole 8

Srbi sa Kosova menjaju vozačke dozvole

Na Kosovu je do sada podneto više od 2.000 zahteva za zamenu srpskih vozačkih dozvole na kosovske, od čega je 1.739 predato u opštinama na severu, potvrđeno je KoSSevu iz Kosovske policije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.