Ana Brnabić danas govori u Skupštini RS: Kakvu poruku će preneti tamošnjim poslanicima, dva dana pred obeležavanje godišnjice o genocidu u Srebrenici? 1foto FoNet Milica Vučković

U Banjaluci danas će se održati svečana sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se obratiti predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić.

Pre obraćanja poslanicima, u zgradi NSRS predviđen je njen sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske.

Posle svečane sednice, poslanici će nastaviti redovnu sednicu koja je počela prošle sedmice, na kojoj će, između ostalog, razmatrati i konsolidovani izveštaj o budžetu RS za prošlu godinu.

Još nije poznato da li će biti održana i posebna sednica o razdruživanju RS od Federacije BiH, koju su predstavnici vladajuće koalicije najavili pre desetak dana.

Šef poslaničkog kluba opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak napisao je na svom Fejsbuk profilu da još nema zvaničnog poziva za posebnu sednicu o razdruživanju.

„Nova blamaža SNSD koalicije. Niti smo dobili tekst sporazuma i informacije o mirnom razdruživanju, niti smo dobili potpise poslanika koji su predlagači“, naveo je Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari