Ana Brnabić najavila "multidisciplinarni tim" Vlade za projekat "Jadar" 1foto: A.K./ATAImages

Predsednica Skupštine Srbije i članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije narednih dana formirati „multidisciplinarni tim“ za projekat „Jadar“ i iskopavanje litijuma.

Brnabić je za Televiziju Pink rekla da će se taj tim baviti trima oblastima, a da će prva biti zdravlje građana – da ;“najbolji doktori u Srbiji odgovaraju na sve teme koje se pokreću u javnosti“.

„Nažalost, i kako bi odgovarali i na svo ono širenje panike koje svakodnevno viđamo i na protestima i u pojedinim medijima“, kazala je ona.

Drugi deo tima, kako je dodala, obuhvatiće oblasti poljoprivrede, energetike i zaštite životne sredine, a treći ekonomiju i ekonomske koristi za državu.

„Sa moje strane, Skupština Srbije će mnogo raditi na tome, to je naša obaveza, jer, na kraju krajeva, mi smo to najviše zakonodavno telo i narodni poslanici bi trebalo da budu direktni izaslanici građana“, navela je Brnabić.

Govoreći o drugim temama iz delokruga Skupštine Srbije, kazala je da je sada letnja pauza, a da će se početkom septembra nastaviti rad u vezi s preporukama ODIHR o izbornim uslovima.

„Kratak predah, pa da pripremimo sve zakone koji su potrebni za punu implementaciju ODIHR preporuka, jer to smo obećali građanima i veliki deo toga ćemo ispuniti do kraja godine“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari