Ana Brnabićfoto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Premijerka Ana Brnabić objavila je večeras da je ponosna na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i „njegovu posvećenost i hrabrost“ u intervjuu američkoj mreži CNN.

„Ponosna na način na koji Aleksandar Vučić obrazlaže i štiti interese Srbije i na njegovu borbu u teškim vremenima i još težim okolnostima. Vid pritisaka na Srbiju i način na koji se ispoljavaju bio je očigledan tokom intervjua za CNN, jednako koliko je jasna posvećenost i hrabrost predsednika“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks (X).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u intervjuu za CNN rekao da je Srbija uvek cenila izveštaje koji su dolazili od partnera iz Vašingtona i Bele kuće, ali da mora konstatovati da neki nisu u potpunsoti tačni kada je reč o broju vojnika na granici sa Kosovom

Prema njegovim rečima, pre godinu danu bilo je 14.000 vojnika uz administrativnu liniju, pre nekoliko dana manje od 8.400, a danas je 4.400 vojnika.

Uvek čujemo i poslušamo kada naši partneri traže da deeskaliramo situaciju. Nema razloga za brigu i mi nismo imali nikakve sukobe sa NATO, rekao je Vučić, naglasivši da se zalaže za veće prisustvo Kfora, posebno na severu Kosova, jer je to način da se zaštiti srpsko stanovništvo.

Komentarišući da je donedavni potpredsednik Srpske liste na Kosovu Milan Radoičić prihvatio odgovornost za oružani sukob na severu, Vučić je rekao da ta akcija nije imala nikakvo odobrenje, jer je Srbija poslednja kojoj su potrebni incidenti na Kosovu zbog dinamike procesa u dijalogu u kojoj je Beograd bio konstruktivan partner i činio ustupke.

Na pitanje o zahtevu SAD i EU da ne sme biti nekažnjivosti za to delo, Vučić je rekao da će odgovarati svi koji su počinili krivična dela, dodajući da je Radoičić dostupan organima Srbije, na njenoj je teritoriji i tužilaštvo će uraditi svoj deo posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari