Ana Brnabić ima rok od 15 dana da predloži novog ministra privrede: JS odlučuje o kandidatu naredne nedelje 1foto FoNet Milica Vučković

„O novom ministru privrede, koji će zameniti smenjenog Radeta Bastu, Jedinstvena Srbija će odlučivati naredne nedelje. Imamo dobre kadrove, ali nismo odlučili koga ćemo kandidovati za ministra“, kaže kratko za Danas Dragan Marković Palma, lider JS, ne želeći da spomene ime ni jednog kandidata koji bi mogao da zameni smenjenog Bastu.

Jedno je sigurno, bar tako tvrde Markovićevi koalicioni partneri iz Socijalističke partije, to mesto i dalje pripada Jedinstvenoj Srbiji i SPS nema namere da kadrira u tom ministarstvu.

„Po koalicionom dogovoru to ministarstvo pripada JS, ali ja još nisam pričao sa njima koga će kandidovati. Ono što je nesporna činjenica je da premijerka Ana Brnabić ima rok od 15 dana da uputi zvaničan predlog parlamentu sa imenom novog ministra privrede“, kaže za Danas Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije.

Predstavnici opozicije veruju da socijalisti i Jedisntvena Srbija zaista govore istinu, odnosno da ne znaju koga će predložiti.

„Oni nemaju pojma koga će predložiti za ministra, jer kod njih vlada pravo rasulo. Najvažnije im je bilo da na parlamentu prođe predlog za smenu Radeta Baste, budući da je u danu za gasanje bilo veoma neizvesno i nategnuto da li će naprednjaci glasati za smenu Baste. I nisu sao JS i SPS u rasulu, u rasulu je cela Vlada koja deluje kao raštimovani tim i koja u ovom trenutku nema dva ministra važnih resora. Pitanje je ko će potpisivati ugovore, kredite o nije valkda da će sve to raditi Siniša Mali“, napominju iz opozicije.

Ocenjuju da je ipak malo važno ko će biti novi ministar privrede . Kad je, kako kažu mogao Basta, zašto ne bi mogao i sam Palma, ili Vojislav Vujičić, dugogodišnji poslanik JS koji je jedno vreme bio direktor u modnoj kući „Todor!i koji ima malo više privrednog iskustva od Baste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari