ana brnabićfoto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila je danas u razgovoru sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem i italijanskim privrednicima da bilateralnu ekonomsku saradnju dve zemlje karakteriše veliki obim razmene, koja u 2022. dostigla rekordnu vrednost, saopštila je Vlada.

 

Brnabić i Gori razgovarali su o bilateralnoj saradnji i daljim koracima na unapređenju ekonomskih odnosa dve strane, a posebna tema sastanka bilo je predstojeće održavanje Poslovnog foruma Srbija – Italija, kojem dve strane pridaju veliki značaj.

Premijerka predstojeći forum smatra značajnim za daljirazvoj ekonomskih i političkih veza dveju zemalja, a posebno je istakla oblast informacionih tehnologija, univerzitetske saradnje i veštačke inteligencije kao posebno važne za dalje produbljivanje saradnje sa Italijom.

Brnabić je izrazila zahvalnost ambasadoru Italije na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji na evropskom putu.

Ambasador Gori je istakao da Italija posebnu pažnju pridaje unapređenju privredne saradnje sa državama Balkana, a naročito sa Srbijom.

On je najavio je da će veliki broj italijanskih kompanija učestvovati na Poslovnom forumu Srbija – Italija.

Italijanske kompanije pretežno posluju u tradicionalnim sektorima u Srbiji, ukazao je Gori i naglasio da je cilj održavanja foruma, pored daljeg jačanja saradnje u ovim oblastima, ujedno i uspostavljanje novih oblasti povezivanja dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari