Zašto Ana Brnabić ne može da bude kandidatkinja za predsednicu Skupštine?

Ostavite komentar


  1. Pa kako da to nezna „najbolji“ student prava i bulumenta pravnika oko njega (Vesić, Selaković, Momirović, Popović, Dr. Martinović i dr.).
    Kad se hoće sve po svome i ne čitajući Ustav,
    Hvala bogu da nemože Ona, a taman počela da se priprema kako da predsedava i da sprovodi naloge šefa.

  2. Pa kako da vodi skupstinu kad joj je Tadic rekao da otezano misli a ja da i otezano govori

  3. Ana Prndabic nemoze da cuva ni ribice iz konzerve kao i njen sef Vicija.Kamo lepe srece da se nikad nisu pojavili,a ne da rukovode drzavom od koje su napfravili cirkus i sprdnju.

  4. Tanasije Mladenovic pogresno tumači Ustav po ovom pitanju.
    Tumačenje Tanasija Mladenovica nisu relevantna, i amaterski su pogresna.
    Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladan Petrov rekao je danas da predsednik tzv. tehničke vlade, kojoj je raspuštanjem Narodne skupštine prestao mandat, može kao narodni poslanik u novom sazivu parlamenta biti predložen i izabran za predsednika Supštine.
    Svaka vlada koju bira Skupština vezuje se za aktuelni skupštinski saziv, a ne za neki prošli. Tako se i prošla Vlada ne može vezivati za novi skupštinski saziv. Drugim rečima, nova skupština ne poznaje vladu koju nije izabrala – naveo je Petrov.

Ostavite komentar


Politika

Misterija dolaska šefa CIA u Beograd 10

Misterija dolaska šefa CIA u Beograd

U trenutku porasta tenzija gde se rat u Ukrajini širi i na rusku teritoriju, kao i daljeg širenja dejstava na Bliskom istoku, mora se zaustaviti svaka politička nestabilnost koja bi mogla izmaći kontroli.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.