Ana Brnabić u Dubaiju: Srbija uvek spremna za dijalog 1Printskrin Instagram Ane Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je novinarima na Svetskom samitu vlada u Dubaiju da je Srbija uvek spremna za dijalog i da je došlo „krajnje vreme“ da se sprovedu ranije postignuti sporazumi, poput Briselskog sporazuma i osnivanja Zajednice srpskih opština (ZSO).

„Mi smo uvek spremni za dijalog, i uvek ćemo biti za stolom da razgovaramo. Mislim da je Srbija pokazala koliko je tolerantna i fleksibilna da bi održala mir i stabilnost. U ovom trenutku na stolu je Zajednica srpskih opština“, rekla je Brnabić upitana o tome kada bi moglo da dođe do dijaloga sa Prištinom.

Ona je izrazila zahvalnost zapadnim partnerima zbog toga što insistiraju na sprovođenju sporazuma o ZSO na način na koji je to potpisano.

„Zna se šta je potpisano i šta mora biti implementirano, bez obzira na to šta Aljbin Kurti kaže“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je Srbija sa Međunarodnim monetarnim fondom potpisala stend baj aranžman vredan 2,4 milijarde evra i da će se deo iskoristiti za energetiku, a da će deo biti iskorišćen ako 2023. bude teža nego što se očekuje.

Na pitanje o čemu je razgovarala sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, Brnabić je rekla da se nada da će ove godine završiti pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ona je dodala da su razgovarali i o globalnim izazovima, saradnji u informacionim tehnologijama, veštačkoj inteligenciji i biotehnologijama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari