Ana Brnabić spremna za TV-duel s protivnicima projekta 'Jadar' 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas na konferenciji za novinare rekla da je spremna za TV-duel s predstavnicima udruženja „Ne damo Jadar“ o oprečnim stavovima o nameri za eksploataciju litijuma u tom kraju, ali je dodala da treba da vidi s kim iz tog udruženja.

Na pitanje novinarka televizije N1 da li je spremna na tako nešto, Ona odgovorila je da ne moraju novinari te televizije da joj ugovaraju duel.

Pošto je ponovila da je bivša vlast učestvovala u dovođenju kompanije „Rio Tinto“ u Srbiju, Brnabić je pitala gde su svi protivnici projekta „Jadar“ bili do 2022. godine i rekla da ih nije videla 2020. godine u Loznici kada je bila u najavljenoj poseti upravo povodom „Rio Tinta“ i prethodno završene studije o izvodljivosti iskopavanja litijuma.

„Tada je već postojalo to udruženje odakle je Kokanović. Gde su bili? I kako je moguće da su 2021. godine oni koji su prodali imanja, uključujući porodicu Đedović, dali kandidatkinju za gradonačelnicu Loznice u ime ‘Srbije protiv nasilja’ (SPN), a onda izašli sa Marinikom Tepić da se bore protiv rudnika litijuma?“, pitala je Brnabić.

Pitala je i da li je SPN znala da je porodica njihove kandidatkinje prodala zemlju „Rio Tintu“.

„Možda je znala Stranka slobode i pravde, ali je to sakrila od svojih koalicionih partnera“, rekla je Brnabić i ponovila da bi volela da joj svi protivnici tog projekta objasne gde su bili svih godina do 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari