Analiza RSE o tome šta nije tačno u Vučićevom govoru u UN: Na Kosovu danas nema rata

Ostavite komentar


  1. Ovo je istina i ovako treba ozbiljan predsednik države da govori u UN.Svi drugi su krivi, samo smo mi bezgrešni i nevini,Priznajmo jednom zločine koje su pripadnici vojske i policije ove države,počinili na Kosovu 1998/99.Sve posle toga su samo posledice ,uključujući i nezaviznost Kosova

  2. I to je za vas opravdanje da ćutite nad terorom koji se sada dešava nad Srbima u KiM. Opravdanje za neosnovana hapšenja na osnovu nepostojećih kriv.dela, za paljenje i bacanje bombi na srpske kuće, za uništavanje njihove imovine, za zastrašivanje na sve načine da bi se Srbi iselili. Štaviše, i opravdanje da ćutite kako na sve ovo, već i na njihovo javno objavljivanje mape velike Albanije koje podrazumeva ponovno otkidanje velikog dela teritorije Srbije. KFOR kaže da je tek sutradan bio obavešten o hapšenjima Srba? Stvarno!? Zar mislite da smo toliki debili! Gospodo iz RSE, hajde budite pošteni pa uradite slične analize šta je sve učinjeno Srbiji u ime „zaštite ljudskih prava“, a sve zato što ta mala Srbija neće u NATO i hoće da ostane prijatelj i sa Rusijom. Vi, gospodo iz RSE analizirate govor srpskog predsednika jer nemate potrebe za analizom govora predsednika i političara ostalih država iz sastava bivše Jugoslavije jer oni govore ono što im je rečeno da smeju da kažu. Zato, pošteno analizirajte istinitost govora svih zunzara koje obleću oko svojih gazda, pa se onda javljajte. Ili svi mislite da su Srbi sve ovo zaslužili jer su neposlušni? Da ih za to treba kazniti tako što ćete podržati sve ono što je protiv njih, makar to bilo i protiv međunarodnog prava kojih su vam puna usta. Bili smo pokazna vežba Rusima i, evo, rat sa njom je u toku. Za koga i za šta smo vam pokazna vežba na KiM?

  3. Ma koga bre zanima „šta nije tačno u Vučićevom govoru u UN“ ?

    Sve što je rekao sve je tačno i sve se „poklapa“ sa mišljenjem „vecinskog stanovništva Srbije“ koje više voli da sluša ono što „Vučić sada govori“ nego da „zadire u prošlost“ i trazi „objašnjenje i opravdanje“ za NATO „agresiju“ na jednu „malu slobodarsku zemlju“ !
    Tačno je da se Srbija „danas zalaze“ za postovanje medjunarodnog prava i postovanje teritorijalnog integriteta „kako Srbije tako i Ukrajine“, tačno je da „tradicionalni prijatelji“ kao sto su Rusija i Belorusija „čuvaju teritorijalni integritet Srbije“ i protive se „otcepljenju i nezavisnosti Kosova“ dok Rusija istovremeno „podrzava Ratom i agresijom na Ukrajinu, okupirane delove Ukrajinske teritorije, njihovo pravo na „otcepljenje od Ukrajine i priznaje njihovu nezavisnost“ postujuci pritom i nji’ovu zelju da se pripoje Rusiji“ protiv cega ni Srbija „nema nista protiv“ i ne vidi razlog zasto bi uvela sankcije Rusiji koja se „kao i Srbija zalaze za postovanje medjunarodnog prava“ i protivi se za razliku od CIVILIZOVANOG i „zlog“ zapadnog dela sveta,
    „otcepljenju Kosova“ !
    E sad, svako kome sve ovo ne deluje NAKARADNO, taj je Vučićev govor u GS UN doziveo kao jedan od „najjacih govora nekog srpskog predsednika“ a takvih je „mlogo“ !

  4. Ko je odgovarao za zloĉine prema Srbima, Romima i nealbancima u periodu pre izbijanja sukoba, za vreme i posle sukoba? Niko? Gde je suđenje za te zloĉine da se i time pohvalite?
    Zaśto Vam u ovom „objektivnom“ sagledavanju uzroka i posledica nedostaje taj deo? Zaśto se progon 250 000 Srba sa Kosova ne zove “ etniĉko ĉišćenje“ nego „napustili su Kosovo“? Ko da Vam veruje kada stvari ne zovete pravim imenom i poĉinjete opis sukoba od polovine? A pre toga nije bilo niśta?

  5. @Zna li se kraj ovome eto ti si tipicni parizer gledalac provladinih medija. Ti si bio 99-e pa znas da je neko nevin? Bombe? Mislis Db dobro radi, a i po automobilima i kucama se vidi da je to „posten“ svet iz srpske liste. Napad na KFOR, bombe na KP policiju?

  6. Sraman tekst Radio Slobodne Evrope i vidi se da je pisan pristrasno ili po nečijem nalogu jer ne može me niko ubediti da ne znaju šta se dešava na KiM i da ovako javno predstavljaju Albance žrtvama. Stidite se ako znate za sramotu.

  7. Gospodo ništa na Kosmetu nije počelo 98/99. Da ne idemo u 19. i početak 20. veka dovoljno je vratiti se u 45. i događaje posle završetka II Sv. rata kada su Albanci digli ustanak. Ko i šta im je tada smetao. Posle smrti ćopavog bravara digli su odmah 81. pobunu. Od momenta raspada SFRJ počeli su sa terorističkim napadima koje su naročito intenzivirali 97. O čemu vi pričate gospodo iz RSE a vi iz Danas te besramne laži prenosite. Bio sam ja na Kosmetu 91. kada su bez ikakvog pardona prilikom izvođenja akcija na nelegalne trgovce devizama, koje su u to vreme sprovođene na celoj teritoriji Srbije, pucali na nas. Jošq tada su u selu Prekaze bila postavljena mitraljeska gnezda i u selo se moglo ući samo oklopnim vozilima. Takvih primera ima ne zna im se broj.

  8. A d li je objašnjavao kako je dok mu je bombardovana zemlja unosio stvari u stan koji je tada dobio?

  9. Tacka 6. u poglavlju ONAMA za RSE :
    6. RFE/RL finansira američki Kongres kao privatnu organizaciju preko donacija Agencije za globalne medije SAD.

    Svima je valjda jasno koga oni podrzavaju, kakvu politiku promovisu, sta ocekuju, koje su im zelje i ko uopste ima interes da prenosi napise ovakvih instruisanih reklamnih kampanja. Koga briga sta pise RSE o bilo cemu. Sto niste preneli neke napise iz Perua, Indije, Gane ? Jer to nije sfera interesovanja za cilj nasilnog otcepljenja srpske pokrajine Kosovo i Metohija koje se nikada nece desiti. Nikada.

  10. Tako će i Rusi posle 30 godina da kažu kako su doneli mir u Ukrajinu i spasili Rusko stanovništvo od genocida.

  11. Vidim ovde ima i vernih gledalaca Pinka, Hepija, RTS i sličnih „pouzdanih“ medija, koji su glavni širitelji „istine“ o svemu i svačemu…
    Moram priznati da mi je izuzetno žao što preostalih (malo) godina svoga života moram da provedem okružen mnoštvom zaglupljenih, indoktriniranih i nezrelih ljudi, koji nisu u stanju da razlikuju pravu istinu od laži, kojima je milija kuknjava i prenemaganje od sučeljavanja sa činjenicama, koji slepo veruju rečima najvećeg lažova i zlotvora sa ovih prostora…
    Stvarno me je beskrajno sramota!

  12. Analiza RSE nije nista novo, to svako normalan zna. Ali sta vredi kada imamo nakaradnu vlast koja truje narod neistinama tako da se vecinski narod Srbije indoktrinisao. Da napomenem to se ne odnosi samo na ovu vlast nego na sve od Milosevica pa do sada ukljucujuci i opoziciju. Zasto to vlast i vecina opozicije rade bi trebalo da bude predmet ozbiljne analize. Znaci ne analiza sta je tacno a sta netacno u Vucicevom govoru (to vecina zna) nego zasto tako govori. Analizirati razloge.

  13. @ Abrakadabra
    I ja te zalim sto istatak zivota treba da provedes sam sa sobom…nije ti lako, uzmi bronhi…ko onomad

  14. A sta bi sa hladnjacama u kojima su prevozili albanske leseve i roknuli u DUNAV pa kad je opao dunav izronile hladnjace , prikazano na RTS za vreme zutih !!!

  15. Odličan odgovor večitom ministru za (dez)informacije (njihovom selekcijom).

    Sve ovo je samo posledica jednostavne činjenice da nacionalsocijalisti zloupotrebljavaju državne medije i one podobne za širenje jednostrane, crno-bele slike događaja a u društvu ne postoji sloboda javnog mnjenja i otvorena diskusija o sopstvenoj ulozi uz raspadu Juge. I zato tonemo kao društvo i sve nam se ponavlja, velo jednostavno i tužno.

  16. cinjenica je da komentar SE nije tendeciozan vec razuman,ali za razumevanje treba hladna glava a ne rezimska TV svake dosadasnje vlasti. Zlocina je bilo i sa jedne i druge strane to zna i nasa i kosovska vlast, i jedan i drugi narod zele normalan suzivot i tu nebi bilo problema da nije politicara koji zarad fotelja zaglupljuju narod i to koriste za sprovodjenje svojih ciljeva. Ako bi svet bio bez politicara koji svuda sluze necijem ineresu bio bi idealno mesto za zivot ovako zivimo pod stalnim tenzijama od sukoba,gladi,zedji dok neki uzivaju u blagostanju i plodovima naseg rada.

  17. Hvala Bogu (i vama sto objavlujete) za RSE sto ne dozvoljava g. Vucicu da siri lazi i obmanuje srpski narod i pokusava da obanuje cijeli svijet.

  18. Може он да продаје своје слике са разним државним репрезентима из света,али да. победи нечија добра дела за човечанство и Стару Краљевину Србију и Југославију,неће моћи да обрише. Много је још оних који памте све и
    да се не слажу са свим.Шмјерт социјализму слобода демократији!❣️

  19. RSE je medij pod kontrolom americke administracije, pise ono sto je interes americke politike, SAD stoje iza bombardovanja i glavni su sponzori velikoalbanskog separatizma na Kosovu. Onaj ko ovaj tekst smatra za neupitnu istinu, mentalno, intelektualno i na svaki drugi nacin spada u istu kategoriju kao i oni veruju Pinku ili Informeru.

  20. Ovaj komentar RSE liči mi na ono „oprosticu ti što sam morao da te bijem“ sramno da sramnije ne može biti

  21. Mi (malo stariji),dobro znamo ko je „šešeljev mali od bureka“,samo što „to“ ne zna ili neće da zna,tkzv. „medjunarodna zajednica“ !!!

  22. Suočavanje sa realnošću je jedinu lek. Pesimista sam, mislim da je kasno, mladi zbog nedostatka pravog obrazovanja i istine su većinski zadojeni nacionalizmom i nekom nepravdom prema Srbiji. Obrazovanje je bitno, a njega nema, kultura je na jako niskom nivou, pogledajte šta slušaju i kome se dive mladi i sve će biti jasno. Nacionalistima i crkvi na sreću. Uništili su budućnost Srbije.

  23. Činjenica 1.: Albanci su ustali na oružani ustanak protiv države Srbije i u toj borbi stradali, kao pobunjenici ili kao jataci. Bilo je i nevinih žrtava koji ne bi nastradali da nije bilo oružanog ustanka.
    Činjenica 2.: NATO nije imao mandat da interveniše.
    Činjenica 3: odluke Tribunala nikako ne uvažavaju početak sukoba,već posledice
    Činjenica 4: Proglašenje nezavisnosti Kosova* nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom. Istu stvar može da uradi bilo ko na ovom svetu,pa i Srbi u Bosni

Ostavite komentar


Politika

Stalno u rekonstrukciji: Koliko se SNS promenio od dolaska na vlast? 8

Stalno u rekonstrukciji: Koliko se SNS promenio od dolaska na vlast?

Već nakon prvih sto dana rada Vlade Srbije, premijer Miloš Vučević je najavio "izvesnu" rekonstrukciju vlade u narednih šest ili dvanaest meseci. Iako vlasti Srpske napredne stranke takvi potezi nisu strani, naši sagovornici smatraju da dosadašnje rekonstrukcije i najave izmena u vladi nisu dovele do realnih promena u redovima vlasti, već da se isključivo koriste kao sredstvo kontrole stranačkih kadrova i javnog mnjenja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.