Anđelković: Da je Srbija ozbiljna država, Šapić i Vesić ne bi bili na funkcijama 1foto FoNet Milica Vučković

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministar Goran Vesić ne bi bili na funkcijama da je Srbija ozbiljna država.

Komentarišući to što se ni posle više od mesec i po dana vrh Srpske napredne stranke (SNS) nije odredio prema optužbama koje je Šapić na konferenciji za novinare izneo na račun Vesića, Anđelković je agenciji Beta kazao da je SNS interesna zajednica feudalnog tipa u kojoj dolazi zbog sukoba isključivo zbog ličnih interesa.

„Vučićevi doglavnici se nalaze na čelu raznih resora odakle mogu da izvlače ličnu korist i da deo te koristi preusmeravaju prema onome ko je glavni u čitavom sistemu. Vučić dozvoljava svojim doglavnicima da se svađaju i nadmeću, samo da se u SNS-u ne bi stvorila koalicija koja bi ga ugrozila. On svoje zavađene funkcionere drži u pokornosti i zato vrh SNS-a nikada neće raspravljati o unutarstranačkim sukobima i netrpeljivostima“, ocenio je Anđelković.

Prema njegovim rečima, vrh SNS-a je pun „prljavog veša“.

„U okolnostima kada se ta partija potpuno transformisala u interesnu zajednicu, nemoguće je očekivati bilo kakvo uvođenje discipline. Vučić od svojih državnih funkcionera ne očekuje produktivnost već isključivo poslušnost. Što više ti ljudi na funkcijama imaju putera na glavi, lakši su za ucenu“, rekao je Anđelković.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je na konferenciji za novinare 5. jula rekao da da neće više da trpi Vesićeve frustracije, niti da mu ovaj kukumavči u Srpskoj naprednoj stranci.

„Ko god mi bude stao na put na ovaj pacovski način, ja ću mu se suprotstaviti javno“, rekao je Šapić.

Dodao je da je dve i po godine ćutao o Goranu Vesiću, zbog mira u kući, odnosno u stranci.

„Ako mu je krivo što nije gradonačelnik neka se žali SNS-u. Ja nemam svoje ministre koje izvodim na žurke, nemam svoje gej lobije, nemam svoje voditeljke koje se valjaju po studijima, a s kojima ima razne kombinacije, a Vesić sve to ima“, kazao je Šapić.

Goran Vesić nije odgovorio na Šapićeve optužbe, a predsednik SNS-a Miloš Vučević je tada izjavio da će o sukobu dvojice partijskih funkcionera raspravljati organi stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari