Anđelković (Srpska demokratija): Radnici srpskih firmi na Kosovu ne mogu da primaju novac u kosovskim bankama 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Bojan Slavković)

Potpredsednik Srpske demokratije, Marinko Anđelković, demantovao je  izjave Vlade Kosova da odluka Centralne banke Kosova o ukidanju dinara neće imati nikakav uticaj na običnog građanina, saopštili su iz ove stranke.

Anđelković je otišao do Rajfajzen banke, kako bi kao radnik JKP Vodovod Ibar, srpske institucije, platu preneo na kosovski račun, što mu nije omogućeno.

„Nama ljudima koji radimo u srpskim institucijama kao ja npr. u JKP Vodovod Ibar nije moguće daposlodavac prebacuje sredstva u njihovu banku jer Rajfajzen banka priznaje samo platni promet firmi Ksoova. Nije moguće ni izazvati nikakvu vrstu kredita, znači nema nikakvih uslova za dalji normalan život“, naveo je potpredsednik Srpske demokratije nakon izlaska iz pomenute banke.

Juče je na snagu stupila uredba Centralne banke Kosova za operacije za gotovinom, ali uz tranzitni period za platni promet sa dinarom. Eventualno ukidanje platnog prometa dinara uznemirilo je Srbe na KiM, a šira javnost je za to saznala od premijerke i predsednika tek posle izbora 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari