Andreja Savić na čelu SAPENS-a, Markoni zamenik 1Foto: Medija centar

Na Izbornoj skupštini Saveza penzionera Srbije (SAPENS) jednoglasno je ponovo za predsednika izabran Andreja Savić, saopštilo je to udruženje.

Ujedno, 64 delegata Skupštine usvojilo je Izveštaj o radu SAPENS kojim je konstantovano da je u prethodne četiri godine Savić svojim radom podigao Savez penzionera Srbije i ujedno je zatraženo da se nastavi sa dosadašnjim radom u interesu penzionera, navodi se u saopštenju.

Takođ, na Skupštini jednoglasno je za zamenika izabran Dragan Marković Markoni na predlog Gradske organizacije Beograd GOP.

Na Izbornoj skupštini Saveza penzionera Srbije postignuto je jedinstvo kada je reč o tome da će naš prioritet u budućnosti biti poboljšanje uslova za život korisnika penzija i starijih gradjana generalno, kaže Savić.

Takođe, dodaje da je na sednici postignut i konsenzus da se nastavi socijalni dijalog sa nadležnim državnim institucijama i Vladom Srbije a u cilju poboljšanja prava starijih gradjana.

„Očekujemo i da uskoro počne sa radom i državna Mešovita komisija, u kojoj učestvuju i naši predstavnici, koja će pratiti propise iz oblasti penziono-invalidskog osiguranja. To se pre svega odnosi na indeksaciju penzija. Cilj je da se upotrebna vrednost penzija sačuva imajući u vidu inflaciju“, objašnjava Savić.

Inače, Savić i Marković su dugogodišnji prijatelji i poznanici iz perioda rada u DB i BIA. Očekuje se da će i u budućnosti dobro sarađivati u interesu penzionera Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari