Anita Mitić: Politika grada je više od priče o metrou ili fontanama (VIDEO) 1Foto: Medija centar

Mora se pričati o stvarnim problemima u Beogradu, kao što su je to da se na utakmici razvije transparent kojim se poziva na proterivanje igrača Zvezde samo zato što je bošnjak, i to nikoga ne zabrinjava, ili kada fašisti šetaju ulicama i a policija ih štiti.

Moramo reći da to nije u redu, borti se protiv toga, to su vrednosti na kojima Beograd treba da počiva – naglasila je Anita Mitić, kandidatkinja na listi Liberalno demokratske partije za predstojeće beogradske izbore.

Mitić je gostujući u emisiji „U Beogradu! Danas“, koju realizuju televizija Šabav i list Danas, naglasila i da su te vrednosti, za koje se LDP zalaže, trenutno na margini ovog društva.

– Zato smo mi simbolično predali listu poslednji, hteli smo da pokažemo da je naša realna startna pozicija na ovim izborima – poslednje mesto – objasnila je Mitić.

Ona je ukazala i da LDP smatra da pitanja jednog glavnog grada nisu samo to da li ćemo imati više parkova, više zgrada ili fontana, dodajući da je svakako dobro da se ulaže u grad, ali da on mora da se vodi na jasno zasnovanim vrednostima i politici.

– Svi pričaju samo o infrastrukturi i metroima. Dok se to ne promeni mi baljezgamo u takmičenju ko zna više o metrou a ja sam sigurna da niko od nas ne zna dovoljno, to treba da prepustimo struci, da vratimo kulturu dijaloga, navela je Anita.

Ona je istakla kao jednu od mera za koje bi se LDP zalagao – finasiranje 100 najboljih studenata da žive i školuju se u Beogradu, čime bi se slala pozitivna slika o nama.

Mitić je ocenila da se u aktuelnoj izbornoj kampanji koriste i neke „jeftine fore“ komentarišući to što je Demokratska stranka Srbije odlučila da predstavi „novo lice“ iako je LDP već započeo sa takvim pristupom u kampanji.

Nekoliko listi koje su predate pre njihove, Mitić ocenjuje kao „taktike koje se koriste da bi se birači zbunili“.

Mitić je druga na listi LDP-ovih ljudi za odbornike grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari