Anna Oreg iz PSG obišla Natašu Prišić kojoj je zapaljena kuća u Sremskoj Kamenici: "Ova žena trpi torturu pojedinaca već godinama" 1Foto: PSG

Republička poslanica Pokreta slobodnih građana (PSG) Anna Oreg posetila je danas Natašu Prišić uzbunjivačicu iz EPS-a kojoj je u četvrtak 11. aprila izgoreo objekat u Sremskoj kamenici.

„Da li ova vlast na čelu sa mandatarom Milošem Vučevićem radi u interesu kriminala umesto da štiti svoje građane? Ako uzmemo u obzir da je predsednik SNS-a i budući premijer Miloš Vučevic, bio gradonačelnik Novog Sada gde su se malverzacije u EPS koje je obelodanila Nataša Prišić. pretežno i dešavale i provereno znamo da je on za to sve znao, pitanje se samo postavlja da li će on i na budućoj funkciji stati u odbranu partijskih drugara i raznih Grčića umesto da bude premijer svih građana Srbije“, pitala je poslanica i potpredsednica PSG Anna Oreg.

Kako Prišić navodi, veruje da je požar podmetnut ne bi li je zastrašili. Nataša je pre par godina iznela navode o malverzacijama u EPS-u, o kojima je svedočila kao radnica Sektora za unutrašnju kontrolu. Ona je godinama radila u Elektrovojvodini i ispričala je kako su se nepravilnosti dešavale pretežno u Novom Sadu. Prema njenim navodima, kontrola je obelodanila krivična dela i zloupotrebe i podnela je niz krivičnih prijava koji za sada nemaju nikakav epilog.

Takođe je iznela optužbe na račun rukovodstva EPS-a, posebno funkcionera SNS-a iz Novog Sada. Umesto heroja, vlast ju je dočekala kao kriminalca i ona od tada trpi velike pritiske i svakodnevno dobija nove pretnje po život.

Anna Oreg iz PSG obišla Natašu Prišić kojoj je zapaljena kuća u Sremskoj Kamenici: "Ova žena trpi torturu pojedinaca već godinama" 2
Foto: PSG

„Apelujem na sve nadležne organe da rade svoj posao i da stanu u odbranu struke i ne dozvole da se kriminal pita za pravdu. Ova žena trpi torturu pojedinaca već godinama i ne smemo da dozvolimo da postane još jedna žrtva ovog sistema. Najveća odbrana ovakvim hrabrim osobama je upravo javnost, i u ovom trenutku jedino je to može zaštititi. Srbija je gladna pravde, i čak i ako je ona spora, ne sme da ostane nedočekana“, zaključila je Anna Oreg.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari