Antić: Dobar datum izabran za novi praznik Srbije i Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. naravno i sad mi pričamo o novom prazniku umesto da pričamo o aferi telekom, najvećoj pljački u isoriji Srbije. Svaka čast prvorođenom kako je ovo odigrao.

    1. Istorija nas podučava da kulture na zalasku i društva u izumiranju pribegavaju uvek gradnji predimenzionisanih spomenika (spomenik Nemanji) i građevina uopšte (Beograd na vodi,….) i uvećavaju broj „praznika“. Umesto rada, reda…praznovanje.

  2. Sram bilo istoricara, koji LAZE! Sta znaci „Srpska nacija je jedna i nedeljiva“? Svaka nacija je deljiva, jer u savremenom svetu granice nisu etnicke. Hocemo li, mozda prisvojiti i Cikago, ili Bec u kome zivi mnogo Srba? Kakvi su to „ustavi“ o kojima prica? Republoka srpska je DEO druge drzave, a u Srbiji zive i oni koji nisu Srbi. Hoce li gospodin naci priznati isto pravo i onim gradjanima Srbije koji su Madjari, Hrvati ili Jevreji? Eto, naprimer da napravimo zajednicki praznik sa Hrvatima?

  3. Sve ovo što je Antić izgovorio, miriše mi na vaskrsenje
    “ Memoranduma“ iz osamdesetih godina prošlog veka.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.