Antić: Jovanović da ne govori o Kosovu 1Foto: Medija centar Beograd

Čedomir Jovanović nema nikakvo pravo da upire prst u bilo koga, posebno po pitanju Kosova i Metohije, a to mu ne dozvoljava ni činjenica da je bio visoki i moćni državni funkcioner kada je to pitanje bilo sklonjeno sa dnevnog reda, a problemi nad Srbijom se umnožavali, izjavio je potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Zato je u najmanju ruku neozbiljno da on sebi daje za pravo da izdaje naloge predsedniku države i premijeru šta treba da urade i to, ni manje ni više, nego u vezi sa Kosovom i Metohijom, naveo je Antić u pisanoj izjavi.

Čovek koji je svojevremeno izjavljivao da su mu ruke možda prljave, ali mu je obraz čist, nema nikakvo pravo da, vređajući državne funkcionere, sada prlja ruke i obraz Srbije, istakao je Antić.

On je ocenio da je sreća za Srbiju što je Čedomir Jovanović danas i fizički daleko od Srbije i što su njegovi stavovi i njegov uticaj na odluke koje Srbija donosi još dalji i nevažniji.

Jovanović je danas od Aleksandra Vučića i Ane Brnabić tražio da Ivici Dačiću „stave flaster na usta“ da više ne bi govorio o ragraničenju na Kosovu. 

Slavica Đukić-Dejanović odgovara na izjavu Čedomira Jovanovića

„Socijalistička partija Srbije i predsednik Dačić svoj rejting pokazali su na izborima. Zamena teza i bombastične uvrede traju samo jedan dan i neće pomoći partiji bez podrške da postane veća.

Predsednik Ivica Dačić je sve pozvao na dijalog, a dijalog podrazumeva različita mišljenja, o kojima možemo razgovarati, ali ne treba da se vredjamo.

U tom smislu volela bih da čujem ideje gospodina Jovanovića, a ne samo besmislene uvrede“, rekla je zamenica predsednika SPS prof. dr Slavica Đukić-Dejanović.

Žujović (LDP): Dele nam lekcije oni koji su uništili milione života

Socijalistička partija Srbije je izgleda pogrešno razumela današnju izjavu u kojoj niko ne upire prstom u bilo koga, kako oni kažu, nego su dobili odgovor na još jednu političku podmuklost kojom Ivica Dačić pokušava da prevari građane Srbije, navodi se u saopštenju za medije iz Liberalno demokratske stranke.

Partija koja svoje delovanje vidi isklučivo kroz mržnju iskazanu prema svakome kojoj se suprotstavi, spremna da žrtvuje šta god je potrebno samo kada joj se za to ukaže prilika, danas deli lekcije iz pozicije vlasti, u kojoj je zahvaljujući svojoj ideji da se svako može prodati, svako izdati i da reč ne važi duže od jednog dana.

Kako se navdosi u saopštenju LDP-a medijima, SPS govori o nečijim prljavim rukama, ali nam ne kaže da su te ruke skidale krv sa ove zemlje, koju su oni poveli u propast i svima nam se smeju u lice, želeći da zabrane da se sećamo kako su uništili millione života i u smrt ili svet oterali najbolje među nama.

Pričaju o moći Čedomira Jovanovića za vreme vlasti, a opet zaboravljaju kako su iz svojih podzemnih skrovišta, u koja su pobegli posle 5. oktobra, pokušali da ga ubiju nekoliko puta, sve u nadi da će tako nestati ideja moderne Srbije, koja je za njih i njihove mentore u Moskvi uvek bila najveća kazna.

Zahvaljujući socijalistima, Srbi mogu na more samo u inostranstvo, uprkos tome što su živeli sa hiljadu kilometara obale u trenutku kada je SPS osnovan. Zato Dačića i sve oko njega treba „flasterisati“, jer ćemo uskoro i na zimovanje morati preko granice.

Zato za njih imamo bolju ideju. Neka pokažu bilo koju destinaciju na svetu gde ih možemo poslati, sve sa željom da se nikada ne vrate u ovu zemlju i jednom zauvek nas poštede svoje političke pokvarenosti koja je razorila Srbiju.

Ružić: Pigmejska interesna plitička grupacija LDP

„Povodom sramnog i anticivilizacijskog poziva lidera pigmejske interesne političke grupacije LDP, u danu kada se prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić herojski bori za državni interes Srbije u sedištu UN u Njujorku, svako normalan ne može ostati nem, navodi se u saopštenju za medije iz Socijalističke partije Srbije.

Državnički i politički mudar stav Ivice Dačića u vezi sa iskazanim legitimnim modelom razvezivanja „kosovskog gordijevog čvora“ izaziva htenje da se uputi poziv političkim mentorima gdina Jovanovića, gospodi Tačiju, Haradinaju i Kurtiju, da ga pod hitno anesteziraju.

Naime, jasno je da ili mentori, ili dotični samoproklamovani lider, ne razumeju „duh vremena“ u globalnoj političkoj areni, kao uostalom i činjenicu da je za političku stabilnost i normalizaciju odnosa u regionu i evropsku budućnost, potrebna državnička mudrost, hrabrost i vizija.

Dakle, sve karakteristike koje su dijametralno suprotne opusu gdina Jovanovića, ali očigledno i njihovim mentorima, kaže se u saopštenju.

Državotvornost Dačića je opšte poznata vrednosna kategorija, a urušavanje ekonomije, nacionalnog dostojanstva, podrška kriminalu i korupciji, vrednosna kategorija dotičnog Jovanovića.

Jednom rečju, sramota!“, istakao je potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari