Antonijević (Patriotski blok): Nedopustivo da mesta u Beogradu nemaju kanalizacijuu 1Foto: Pixabay/Horacio30

Kandidat koalicije Patriotski blok za gradonačelnika Beograda Borislav Antonijević izjavio je da je nedopustivo da pojedina beogradska mesta i opštine u nemaju kanalizaciju, uredno snabdevanje vodom i drugu infrastrukturu.

„Planski izgrađenu kanalizaciju nemaju stanovnici na levoj obali Dunava, delovi naselja Borče i Kotež, na desnoj obali Save: Ostružnica, Velika Moštanica, polovina teritorije naselja Sremčica, Rušanj, manji deo naselja Železnik, Pećani i Umka, kao i u manjim delovima opština Zemun, Surčin, Zvezdara, Voždovac, Rakovica i Barajevo“, naveo je Antonijević.

On je naglasio da je vreme da svaki građanin ima sve što mu je neophodno za normalan život u gradu kakav je Beograd.

Antonijević je pomenuo i opštinu Obrenovac u kojoj, na 30 kilometara od centra Beograda, živi više od 70.000 ljudi koji se „guše“ od zagađenog vazduha od Termoelektrane Nikola Tesla

„U Obrenovcu zagađen je vazduh, ali zagađena je i okolina, koja je poznata po poljoprivrednoj proizvodnji, posebno žitarica i povrća. Ne smemo dozvoliti da se zbog neodgovornosti i nestučnosti gradske vlasti u našem gradu uništava sve što donosi život“, istakao je Antonijević.

Dodao je da je neophodno unaprediti i modernizovati filtere i prečistače na dimnjacima na termoelektranama Nikola Tesla A i B, a i bolje održavati deponiju pepela, kako se on iz elektrane ne bi širio po okolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari