Antonijević: Tenzije su postale toliko jake da više nema granica

Predstavnik Fondacije za otvoreno društvo za Danas o smislu dijaloga vlasti i opozicije i specijalnim TV programima

Ostavite komentar


  1. na žalost u ovom našem društvu – svaki pokušaj za mirnim/pametnim promenama, završava slično – dok god nam pametna deca odlaze – nećemo imati budućnost…

  2. Pitam se dal se pitate ili ipak znate da tenzije stvaraju i redovne izjave vaše Fondacije, da bi Srbija trebalo mirno da prepsti veliki deo svoje teritorije, mimo bilo koje međunarodne odluke i pravila a da ne kažem mimo zdrave pameti, nakon nasilnog proterivanja Srba sa Kosova u periodu od pola veka,

  3. Kad čuješ i vidiš ovog Krstića i ostale satelite, shvatiš da dno ne postoji… Kakva ekipa beskičmenjaka bez trunke srama i morala

  4. Kada Vucica brani neko a nije mi jasno od cega ga brane, pogotovu sljam poput Nebojse Krstica i to na televiziji PINK koja je paradigma
    prostakluka, bahatosti, gluposti i bezobzirnosti
    mora covek stvarno da se zapita ima li ovom ludilu kraja i kada ce Srbija da postane iole uredjena i pristojna drzava?

    1. Uredu sve,i da li mislite da ce biti ukinut PINK,koja je takva kako je napisano (a ima istine) i kada dodje nekada ta nova vlast ?

  5. Sa ovakvom vlascu nema razgovora. Tenzije su napravili predsednik, vladajuce partije, rezimski tabloidi i rezimske televizije.

    1. Danas N1 Vreme NIN Nedeljnik,oni ne potpaljuju narod ? Oni su nevini,a ovi režimski,a isti taj Pink je procvetao za vreme DS,DSS vlasti,Mitrović je za to vreme napravio kupio flotu aviona,tada je bio podoban,a sada ne valja.Baš me zanima da li će nova vlast ako ikada dodje ukinuti PINK ? Naravno da ne,i dalje ce da se pici Zadruga,seljakluk,kic ali to naravno ce odgovarati,posto uvek odgovara vlastima (koja god da je)

  6. A cega se plasi predsednik??? Studenata i gradjana!!! Cudno u 21 veku..Zalosno i tuzno.

  7. A zašto Igor Bečić više ne nosa „kese za povraćanje“ po autobusima nego se bavi javnom bezbednošću?

    1. Isto je pitanje postavio I moj deda, daleke 49-te, glede nekog Vlade, seoskog djilkosa…Kultivisace se I kondukter za jedno 10 godina….ok polukultivisati

  8. Vucic mora da se zapita kako je dosao do toga da ne sme da izadje na ylicu? Kao i onaj Vesic? U skandinavskim zemljama presednik se vozi biciklom kroz grad, u Nemackoj ministri putuju metroom. Kakva zla je ova nasa vlast pocinila kada ne sme da izadje pred narod?

  9. Krstiću da ti neko dolazi ispred kuće 11 meseci i hoće nešto da te pita normalno šta bi ti uradio? Bili se pravio lud da nema nikoga ispred ili bi pitao jel mogu nekako da pomognem i tako rešio napetu situaciju?!

  10. Gospodin Milan Antonijević tvrdi da je dijalog vlasti i opozicije jedini mogući izlaz iz krize. Bilo bi divno kada bi to bilo tačno. Ali nije. Nije zbog toga što sam pojam dijalog podrazumeva da se za njega stvore uslovi, a vlast ih ne stvara, nego ih, naprotiv, na sve moguće načine guši. Dijalog podrazumeva i civilizovan razgovor, ali vlast (a jednim delom i opozicija) nema kapacitet da civilizovano razgovara, što je bilo veoma vidljivo na sednicama parlamenta. Dijalog nije moguć i zato što se on sadrži u iznošenju i dokazivanju činjenica i argumenata, a vlast ih prezire. Nemoguć je dijalog u kome jedna strana iznosi podatke, a druga na njih odgovara ličnim uvredama. Dijalog vlasti i opozicije nemoguć je i zato što je uveden jednopartijski sistem u kome vladajuća većina potpuno nipodaštava opozicionu manjinu nazivajući je fašistima, izdajnicima Srbije, lopovima i lupežima.
    Zbog svega navedenog (i mnogo toga nenavedenog) dijalog je, bar u ovom trenutku, u Srbiji utopija.

  11. NVO su godinama dremale i nisu signalizirale zarobljavanje institucija od strane Vucica i SNS. Sada moraju da pisu izvestaje u Brisel i da traze da EU pomogne da se zavede red u zemlji kandidatu za clanstvo. Jedino EU moze pomoci da se situacija poboljsa i izbegnu dalje polarizacije i moguci sukobi u Srbiji!

  12. Naravno,ali i vi novinari trebate da se zapitate,i vi i Pink,N1,Informer (namerno ovako izmesano) kako i sta pisete,i sta vam ljudi komentarisu. Jedni su krezubi,botovi,glupi, drugi su lopovi,mafijasi i tako u krug,a gde je tu novinarska odgovornost (za sve,ne samo Danas)? Ne daj bože da se nešto nekom desi,da li ćete vi novinari (svi) da stavite prst na čelo i zapitate se “ pa stani malo,i jeste svašta pisano“.Mnogo se loži potpaljuje sa svih strana,kada pukne (valjda neće ali) samo se zapitajte koliki je udeo tu vaš,novinari.

  13. Niko da nam „otvoreno“ kaže ko finansira rad ove i sličnih „izuzetnih“ Fondacija u Srbiji? Tokovi novca dosta mogu da kažu u čijem interesu
    „dobronamerno“ posreduje g. Antonijevic i njemu slicni…
    Svakako nije u interesu naroda Srbije!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.