Arsenijević: Pretio mi opštinski inspektor, član Srpske liste, nakon što sam mu ukazao da se gradi bašta kafića ispred sedišta te stranke 1foto Aleksandar Roknić Danas

Aleksandar Arsenijević, lider Građanske inicijative Srpski opstanak izjavio je za KoSSev da mu dobio pretnje od opštinskog inspektora N. R. nakon što mu je telefon prijavio „iskopine na šetalištu“ u Kosovskoj Mitrovici, te da je to prijavio Policiji Kosova.

KoSSev je pokušao da ove tvrdnje lidera „Srpskog opstanka“ potvrdi pozvavši pomenutog inspektora, čiji je puno ime redakciji ovog portala poznato, ali im je inspektor nakon što je čuo o kom mediju je reč, kratko rekao „Ajde, doviđenja, prijatno“.

Arsenijević objašnjava da je juče oko 11 časova bio na gradskom šetalištu, gde je, kako kaže, primetio iskopine i metalnu konstrukciju ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište Srpske liste, te da je na to pokušao da ukaže opštinskom inspektoru koji se nalazio u svom službenom vozilu.

– On (policijski inspektor N. R, prim. nov) me je ignorisao, a nakon toga sam ga ja pozvao telefonom i rekao sam mu da kao građanin želim da prijavim slučaj iskopina na šetalištu, na šta mi je on odgovorio da oni imaju dozvolu, tvrdi Arsenijević, navodeći da je inspektoru odgovorio da će to da proveri.

Nakon što ga je pozvao, usledio je poziv pomenutog inspektora oko 19 časova, kada mu je N. R. i uputio pretnje.

– Rekao mi je – ‘još jednom li me budeš pozvao kao danas, videćeš šta će da bude, nemoj da si me pozvao opet slučajno“, tvrdi Arsenijević, navodeći da ga je potom upitao ‘da li je ovo pretnja’, na šta mu je, ovaj navodno odgovorio – „ne da je pretnja nego, videćeš šta će da bude“, govori Arsenijević.

Pretnje je prijavio policiji, a KoSSevu se objavio, kako kaže, da bi javnost upoznao sa neprimerenim načinom rada inspektora i službenika sa Kosova.

Pretnje podvodi pod politički pritisak i dodaje da su mu u policiji rekli da će otvoriti slučaj i „uzeti za ozbiljno“ pomenute pretnje.

Arsenijević tvrdi i da postoje i drugi građani kojima je ovaj inspektor pretio, i napominje da je N. R. visokopozicionirani operativac i član Srpske liste, te da protiv njega postoji hiljade optužbi građana koji su dobijali slične pretnje i opaske.

Ovaj mitrovački aktivista dalje navodi da nema informacije o kakvim je radovima reč, uz napomenu  da je svim kafićima zabranjeno da postavljaju baštu na šetalištu.

– Ceo suprotan red na šetalištu svakoga dana inspektori obilaze da vide da nisu slučajno postavili kamen pored drveta i nešto novo, dok se tu dopušta da se rovari i kopa i dok izgrađuju neke nove metalne konstrukcije, kaže Arsenijević.

Nakon što je na šetalištu video inspektora, video je i gradonačelnika Severne Mitrovice, Milana Radojevića kako ulazi u prostorije Srpske liste. Gradonačelnika je pitao šta se gradi na šetalištu, ali odgovor nije dobio, a sve je snimio i objavio na svom Fejsbuk profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari