Bačena šok bomba ispred zgrade "ilegalne" opštine Leposavić 1Foto: Kosovo online

Kosovska policija je danas u dnevnom izveštaju saopštila da je sinoć posle ponoći u blizini sedišta „ilegalne“ opštine Leposavić, koja deluje prema sistemu Srbije, bačena šok bomba.

„Kosovska policija dobila je informaciju da je posle ponoći u blizini objekta nekadašnje nelegalne opštine u Leposaviću bačena eksplozivna naprava za koju se sumnja da je bomba. Na lice mesta odmah su izašle nadležne policijske jedinice koje su izvršile uviđaj i uviđaj u vezi sa slučajem. Nema izveštaja o povređenima, dok je uviđaj slučaja u toku od strane nadležnih policijskih jedinica“, saopštila je policija.

Sedište „ilegalne“ opštine Leposavić gde je posle ponoći bačena bomba je jedna od pet objekata koje je juče zatvorila kosovska policija po nalogu kosovskih vlasti.

Juče je iz policije saopšteno da je završila operaciju na severu Kosova, kojom je „zaustavila nezakonite radnje u pet objekata, kao i još jednu operaciju u pratećim objektima u bolnici Severna Mitrovica, gde je zaplenjen vojni materijal“.

U saopštenju Kosovske policije kaže se da je policijska akcija sprovedena na severu Kosova okončana „obustavom nezakonitih radnji“ i zatvaranjem pet objekata „nelegalnih opština“ na severu Kosova, Okruga Kosovska Mitrovica i „nelegalnih opština“ Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, koje su bile pod ingerencijom Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari