Bahri Cani: Neki su jedva čekali da se desi ovakav intervju

* "Gospodin Izetbegović je vrlo opširno i - po meni - vrlo jasno objasnio svoj stav o tome zašto Bosna i Hercegovina ne može da prizna Republiku Kosovo"
Novinar Dojče velea za Danas o razgovoru sa zvaničnikom BiH

Ostavite komentar


  1. Ovo je obicno talasanje. Cemu zasedanje savjeta, kad je ovo misljenje licno, a i crnogorci su priznali Kosovo i nije se dizala ovolika frka.

  2. Da je Izetbegovic izjavio da BiH nece priznati albansku "drzavu kosova" iz razloga jsto ako BiH ne postuje teritorijalni integritet Srbije, R1244 i medjunarodno pravo kako onda BiH moze da ocekuje da drugi postuju njen teritorijalni integritet i pridrzavaju se Dejtonskog sporazuma. Da su takvu izjavu neki izokrenuli i da su preneli kako Izetbegovic zeli da prizna albansku "drzavu kosova" onda bi ovi povici na "neke medije" i "neke politicare" imali utemeljenje. Medjutim Izetbegovic je jasno izjavio da bi on rado priznao albansku "drzavu kosova" samo da moze, pokazao je da nema problem sa nepostovanjem teritorijalnog integriteta druge drzave i ne samo to, nego je i pripretio ratom ako Srbi pokusaju isto sto on podrzava kada su Albanci u pitanju. Takve izjave Izetbegovica su ne samo skandalozne nego i licemerne.

  3. Divim se kako su obicni ljudi iz Srbije pametniji od politicara Srbije. Cemu je bila onolika vika na Bosnu poslije Bakirovog intervjua, koji je namjerno pogresno prezentiran javnosti Srbije. Makar su politicari znali ili mogli da procitaju njegov cio intervju. I SDA BIH se oglasila da je to licno misljenje Bakirovo, koji se cesto ponasa kao da su mu mnogi politicari iz Srbije braca blizanci. Na drugoj strani, Vucic, Vulin, Stefanovic i ostali vikaci treba da se oglase povodom priznavanja Kosova od strane ostalih drzava sa kojima Srbija granici.A opet, moze doci vrijeme da ga isti ti politicari u buducnosti sami priznaju. Moja velika zelja je da Srbija i BIH budu u jendoj novoj konfederaciji i bili bi da nije Hrvatske, jer Srbi i Bosnjaci su iizmijesani na Balkanu kao crijeva u stomaku i samo ako su harmonicni nece biti bnolova u njemu. I jos jedan zakljucak, da se pitao obican narod, rata devedesetih ne bi ni bilo.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.