Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

Ostavite komentar


  1. Kada vidim ovako lepo upakovanu cestitku zgadi mi se taj zapad i njihova demokratija koju skupo prodaju.

    1. Meni se vise od njih gade ovi nasi koji promovisu i reklamiraju njihov sistem vrednosti i „demokratiju“

    2. Bajden je izgleda vrlo duhovit covek , samo sta dan drzavnosti Srbije nije prvi April !

    3. Da je Bajden zaista hteo da cestita dan drzavnosti uradio bi kada tome dodje vreme, a ne 7 dana ranije. Ocigledno je da je u toj prevremenoj cestitki upakovano upozorenje sta se od Vucica ocekuje, a to vec ne moze da ceka.
      Zato je nas Laki i nervozan i prolupao.

      1. Bajden je cestitku 7 (sedam) dana ranije, poslao zbog Kosova a ne Srbije. Ovo, da Laki ne bi okolo sirio propagandu da niko ne moze bez njega.

    1. Kosovo je priznala ova vlast jos 1999. Posle toga se pravi novi kosovski mit, kako je „sloba pobedio“, ili „kako se Vucic lavovski bori“. Zasto lagati samog sebe? Nemamo koristi od Matriksa, zar ne? Do duse, neki imaju, i ogromne koristi, materijalne…

      1. Koliko se ja secam Kosovo je u vreme bivse vlasti priznalo preko 100 drzava. Tada je predsednik bio Tadic ,a ne Vucic. Tada su date i granice na Brnjaku i Jarinju, i jos mnogo toga je ucinjeno na stetu drzave Srbije. A Taci se u sred UN zahvali Jeremicu na doprinosu priznanja Kosova. Eto, da znas posto nista ne znas.

        1. A i da ti nešto naučiš : * Rezolucija 1244 daje pravo Albancima na Referendum po pitanju statusa Kosova, jel to pravo na odcepljenje. * Kumanovski sporazum je kapitulacija tj izgubljen rat a ko gubi rat taj gubi i deo teritorije. * Tadić nije mogao u rat protiv sveta, jedan smo već izgubili, da bi sprečio priznanje Kosova. * Sporazum o granici i GP potpisao je 24.9.2012-e Dejan Pavićević, ala Marko Đurić, u Dačićevoj i Vučićevoj Vladi. * U Briselskom sporazumu regulisano je kako dve države međusobno urede odnose. Tačka 14 reguliše odnose na međunarodnom planu. * I na kraju, pročitaj današnju Bajdenovu čestitku vučiću za dan državnosti gde on kao krajnji rezultat pregovora vidi međusobno priznanje.

          1. Stvarno botu? Pise u toj R1244 da status Kosova mora da bude rezultat dogovora i da mora da postuje teritorijalni integritet SRJ/Srbije . Nikakvo pravo na otcepljenje se ne spominje. Osim R1244 imas i Odluke Bedinterove komisije gde jasno pise da republicke granice postaju medjudrzavne i da republike imaju pravo na otcpljenje. Nigde se ne spominju pokrajine. Tu je i Zavrsni akt iz Helsinkija u kome jasno pise da su granice u Evropi nedodirljive i da se mogu menjati samo uz pristanak svih ukljucenih strana a ne jednostrano. U Briselskom sporazumu se nigde ne spominju dve drzave posto 5 clanica EU ne priznaju tu tvoju tvorevinu na Kosovu kao drzavu, EU nema jedinstven stav niti smatra tu tvorevinu za drzavu. U svojim spisima EU tretira Kosovo kao „posebnu teritoriju koja nije drzava“. Koga zanima sta je Bajden napisao u toj njegovoj „cestitki“, naravno da ce albanski lobista i srbofob i deo Klintonove administracije koja je i stvorila tu tvorevinu teziti da se ista legalizuje. Samo, nije se legalizovana niti je bila priznata ni kada su Klinton, Bajden i ostali bili mnogo jaci a kamoli da ce sada.

        2. @ Uros B Kakve veze ima ko je bio predsednik kad je vise od 100 drzava priznalo kosovo ? Naravno da ce u prvi mah najvise drzava izvrsiti priznanje . Znaci , po Tvojoj logici , kad sve drzave priznaju Kosovo , tada ko bude predsednik Srbije , treba da se busa u prsa , jer NIKO za vreme njegovog mandata nije priznao Kosovo . Mogu Ti reci da je ta Daciceva teorija , a vidim da je i Ti prihvatas , skroz besmislena !

    2. Zapad ce tolerisati nepriznavanje Kosova dotlje ,dok budete predali najvece resurse i bogatstva ,zarad ,,podmazivanja“ onih koji bi se svrstali na strani Srbije.Kad budete ostali bez icega,zalosno,ali tada galama ce se voditi kako prebroditi do na kraju meseca.

    3. ova vlast je bezuslovno priznala Kosovo kao suverenu drzavu. Napravila je Srpsku listu koja se zaklela na ustavu Kosova i usla odavno u sve vlade Kosova. Novost je samo da sad nagovaramo druge drzave da sto pre priznaju, kao npr. Izrael

    1. Marija njie nikakva drskost. Reci coveku u lice istinu,i ti znas da Kosovo je samostalno i to priznavanje je samo jedna formalnost zato pamet u glavu i budi sretna sot te Amerika postuje i cestitkom te postuje…

    1. Albanski lobisti su puklu veliku lovu kako bi podmitili americki senat i demokrate, tako da Bajden ovo mora da prica, ali realnosti su druge.

  2. Ova „cestitka“ je ljigavost i licemerje LEVEL 1000. Na svu srecu dozivecu da Kina ekonomski i politicki ojaca toliko da sve ovo sta Amerikanci rade drugima dozive i na sebi.

      1. @Dojčilo

        Samo ti zderi taj hamburger ili vec cime vas tove a koji si dobio za odradjeno botovanje…

  3. Pogledam komentare i svi su negativni. Treba se radovati saradnji sa najmoćnijom državom sveta. Što se tiče Kosova, ono je predato 1999g Kumanovskim sporazumom, povlačenjem vojske i milicije, potpisivanjem Briselskog sporazuma, predajom dela EPS i sudstva, sada pregovorima oko jezera Gazovode. Postavljam pitanje , kome sada nije jasno da Kosovo odavno nije u sastavu Srbije, osim u našim srcima? Sve su to uradile političke ličnosti na vlasti devedesetih, kao i od 2012g.

    1. Za to što je predato, čitaj prodato, od Briselskog sporazuma nadalje
      neko če jednog dana odgovarati.

    2. Dodje ti reketas, sa vezama u sudstvu i policiji, otme stan,,,,i trazi ti da potpises da si mu to poklonio i d se radujes daljnoj saradnji sa reketasom..
      Eto raduj se saradnji sa mocnima, mi ostali srbi necemo.
      Uzgred izostavio si period demokratskw vlasti 2000-2012, sto da politika zapada tad nije bula drugacija mozda.

    3. Ne znam , brale , u kom delu Srbije Ti zivis ? I da li su oko Tvoje kuce padale americke bombe ’99 . ? Ti mozda mozes da se radujes , ako nisu padale ? Ali oko moje jesu !

  4. I ja vama želim isto, srećan vam 4.juli i gledajte da se mirno rastanete od Teksasa, Kalifornije…..

  5. Toliko dajemo od sebe da nam odnosi i sa SAD-om i sa albancima budu korektni, a toliko nam se malo vraca.

    1. Obraćamo se najmoćnijem čoveku, a ne smemo komšiji da kažemo komšiji da nam ne baca smeće pod prozor ili da se pobunimo protiv nekog šefčića ili činovnika.

  6. Nemamo mi razloga da gajimo ilizije da oni nas vole, kao narod ih ne interesujemo vec samo da priznamo Kosovo, da su nas voleli ne bi posejali kasetne bombe ciji efekat cemo trpeti vekovima.

  7. Sada je jasno odakle hrabrost Ramušu da ucenjuje Srbiju, upravo od strane Amerike.

      1. @Dojčilo

        Kako si ga odbotovao danas, svaka cast. Koliko? Cetiri, pet „komentara“? Ma bravo, nego, sta dobijate kao honorar?

  8. cinovnici u svim kabinetima ovog sveta, rutinski i cinovnicki salju bezlicne cestitke svim drzavama ovod sveta. Medjusobno. I to ne znaci ama bas nista

  9. Srbija treba da uzvrati cestitkom, da mu cestitamo 04.juli dan drzavnosti uz iskrenu zelju da prizna da je pokrao izbore s obzirom na cinjenicu da kada je bilo ocigledno da gubi, na tim birackim mestima je ond bilo vise glasaca nrgo upisanih u biracki spisak, a onda cak i vise glasackih listica nego glasaca, sto je dokaz punjanja kutij uzimajuci i cibjenicu da Trampovim kontrolorima nije bilo dopusteno da prate brojanje glasova.
    U Srbiji se ponistavaju izbori ako bude samo 2 glasacki listic viska i primer smo demokratije na koje USA treba da se ugledaju.

  10. Postovani predsednice Bajden,
    hvala na cestitkama. Srpski narod je uvek u istoriji a nadam se i ubuduce zajedno sa SAD stajao na strani istine, pravde i demokratije. Nadam se da ce se parlamentarni zivot, demokratija, transparentnost postati deo srpske stvarnosti i da cemo u skoroj buducnosti dostici visoke standarde u vladavini prava i slobode za svakog pojedinca koje je postavila SAD. Zelimo uspesnu saradnju sa svim susedima kao i zajednicki ekonomski prosperitet. To se svakako odnosi i na Kosovo gde zelimo da se nasim dobrim postupcima i otvorenoscu za saradnju zalece rane iz proslosti izmedju srba i albanaca. Ulaskom u EU i istim pravima za srbe i albance na kosovom kao i ocuvanjem naseg istoriskog nasledja ostvarice se nasa dugodisnja zelja za unapredjenjem nase drzave Srbije.

    P.S. Prevesti na engleski i poslati gospodinu Bajdenu

  11. Bajden i Haradinaj koliko se da videti, deluju sinhronizovano. Ali to nista nece promeniti povodom naseg stava o KiM.

  12. Eeee . . . ako je to najavio kabinet Predsednika Republike ( odnosno Suzana V . ) onda stvarno “ VERUJEM “ jer izmedju Cestitke Dana Drzavnosti “ nekom Aci iz ( odakle li je ? ) koji je otvoreno i javno ucestvovao u kampanji luzera Trump -a i pozvao srpsku dijasporu da glasa za Trump -a ( protiv Biden – a ) i amerskih problema sa Pandemijom ( i ostalih problema ) “ izabrao “ je naravno Cestitku ( ha . . . ha . . . )

  13. Srbija odlucno kaze NE priznavanju Kosova, i Bajdenu i svima koji se drznu da nas ucenjuju i prisile na takvo priznanje.

  14. Moraće albanci da ti podignu još koji spomenik na Kosovo da ih podržavaš, ali badava, Kosovo nikada neće postati država!!!!.

      1. Najvažnije države bliske budućnosti, verovali ili ne su Kina i Rusija. Obe ne priznaju tzv. “ Kosova“ kvazidržavu, najjače uporište trgovine narkoticima i jedine ‘ privredne grane’ ove okupirane teritorije Srbije!

  15. Skandalozno od Bajdena. Da u čestitki za tako značajan praznik za Srbiju Sretenje, Dan državnisti traži obostrano priznanje KiM i Srbije.

  16. kad ti ovo cestita bilo sta..dodje to da se postidis…on ne zna ni ko je ni da like je a kamoli sta je dok ga next iznesu…

  17. Sve ovo lepo izgleda ali ne verujem da Bajden zna da je danas dan nase drzavnosti vec kancelarija zaduzena za to salje cestitke zemljama sirom sveta iz pristojnosti on nema vremena za to.

  18. У праву сте, сарадња са најмоћнијом државом света је успешна и на добробит Србије. Уз њену помоћ градимо брзе пруге и аутопутеве, препородили су нашу црну металургију и производњу бакра, војнотехничка сарадња је у успону, ппсебно набавка најсавременијих дронова. Њена подршка у Савету безбедности је кључна за очување српског суверенитета над нашом јужном аутономном на основу Резолуције 1244.

  19. Majstori,izostavili ste drugi dio poruke u kojoj bajden sugerise nadu /ocekivanje“za skoro obostrano priznanje srbije i Kosova“!!:)Pa napisite to hahahha…boze koja manipulacija

    1. A ti „majstore“ probaj da ubacis mozak u vecu brzinu posto ubacujes hrvatske reci cime ovo tvoje wannabe spinovanje i glumljenje srpskog komentatora postaje tragikomicno. Ili ti je ovo maksimum?

  20. Ovom „cestitkom“ ponisteni su svi rezultati (ono malo) i trud Ambasade SAD u Beogradu sa onim agit-prop spotovima sa Pupinom, Teslom, Srbima koji su ucestvovali u NASA programu itd. Broj rusofila i kinezofila je porastao za nekoliko hiljada bas kao i broj amerikanofoba, tu su i inat i nacionalizam koji je porastao kao sto se povecala i odlucnost da se bude protiv priznanja albanske paradrzave na Kosovu. Taj koji je sastavio ovu „cestitku“ je teski diletant koji je unazadio odnose Srbije i SAD kao i mogucnost da se postigne sporazum oko Kosova. Pametnije bi bilo da nisu slali nikakvu cestitku.

  21. Ne sećam se da sam skoro video ovakvu, kobajagi kurtoaznu čestitku. Kroz oblandu čestike za državni praznik, svom snagom izvire beskrupukoznost i bezobzirnost.
    Sa čovekom koji predstavlja jednu veliku silu kakva je SAD očigledno se na scenu vraća imperijalna politika koja sa izvornim načelima Ustava SAD nema ama baš nikakve veze.Trebalo bi adekvatno, ali diplomatski, odgovoriti na ovako odgoljene želje sa prizvukom pretnje.
    Zbog jedna takve ucene je Tadić izgubio izbore tri sata pre ztvaranja biračkih mesta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.