Bakarec: Naprednjake napadaju kao nekad DSS 1Foto: Stanislav Milojković

Učestvovaću u gradskoj kampanji Srpske napredne stranke, biću aktivan kao običan član koji može da doprinese svojim znanjem i iskustvom, kaže za Danas Nebojša Bakarec, nekadašnji visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije, odgovarajući na pitanje Danasa da li je pristupio SNS kao pojačanje za beogradske izbore.

– To će biti slična uloga kao i sada dok sam u gradskom parlamentu, gde nastupam kao protivnik Demokratske stranke. U toj ulozi opozicionog odbornika prema DS proveo sam devet godina, a imam iskustvo od 27 godina u politici. Prema Srpskoj naprednoj stranci postoje slične predrasude kao nekad prema DSS, ona se satanizuje na sličan način i od strane gotovo istih ljudi. Imam utisak da su svi koji su nekada bili protiv DSS, sada protiv SNS. I to je glavni razlog zašto sam pristupio naprednjacima, koji su, mislim, prava narodna stranka, kaže Bakarec.

On navodi da je pre dve i po godine bez obrazloženja isključen iz Demokratske stranke Srbije.

– I nedavno su isključeni neki ljudi, ali su bar dobili obrazloženje zbog čega se to desilo. Kada je mene pre dve i po godine Sanda Rašković Ivić isključila, otišao sam u stranku da pitam zbog čega, i nisam dobio ni pisani otpravak odluke o tome, kaže Bakarec podsećajući da se nakon toga priključio udruženju „Samostalni DSS“.

– To je, ističem, udruženje, a ne politička partija, što sam ja očekivao da će postati. Pošto nije dosad, teško da to još može da se dogodi, objašnjava naš sagovornik.

Upitan kako je konkretno došlo do toga da ode u SNS, Bakarec podseća da je i sadašnji potpredsednik naprednjaka Milenko Jovanov bio ranije u DSS.

– Dok je Jovanov bio u DSS sarađivali smo i radili zajedno niz godina, ostao sam u kontaktu sa njim. I predsednika SNS Aleksandra Vučića poznajem duže od 20 godina, on me je pozvao i razgovarali smo, kaže Bakarec. Nisam preletač, što je danas moderno, bio sam 23 godine u DSS, i za to vreme sam se trudio da se odužim građanima, da nešto uradim za njih. Zato sam dva puta bio donator kože izgoreloj deci, 2005. i 2006, i išao na dve teške operacije, podseća naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari