Bakić: Nismo čuli sikter od vremena dahija

Ostavite komentar


  1. sta tacno znaci arhaicna rec „rašta“, ja tu rec ne koristim, i zasto se ona koristi u vezi ovako bitne teme kad neki stav treba da se obrazlozi veoma jasno

    1. Rec „rasta“ upotrebljena je ironicno, zato sto je Vucic rekao „sikter“ protivnicima njegove politike.

      1. pa bas zato, pustite vise ironiju, ok kontam to ironija i sarkazam neko zeli da bude zanimljiv, ali vrag je odneo salu treba biti jasan i nedvosmislin i drugaciji od njih, zlotvora, a ne odgovarati im na isti nacin

    2. Meni se reč „rašta “ baš dopada pogotovo što postoji u Gorskom Vijencu stih : “ Blago onom ko dovijeka živi , imao se rašta i roditi „.

      1. Koristim i danas ,, rasta,, naravno kada je u kontekstu . Njegosev rijecnik je najbolja odbrana od turcizma.

    3. svako ko ima osnovnu školu zna da je „rašta“ zašto , a milan sns listić ni to nema .

      1. Rasta je skracenica od radi sta. Pojasnjeno,radi cega.Jos pojasnjenije Nema se radi cega izlaziti na izbore. Valjda je sada jasno i onima kojima je bilo nejasno.

    4. Milane, to je turcizam i u BiH je u sirokoj upotrebi. Evo primera:

      Tebi nemam RASTA govoriti (Tebi nema KORISTI govoriti – teras svoje).

      Nemam RASTA to raditi (Nemam koristi od toga. Sve ce biti isto.)

      Ili ovo: Botinama nemas rasta pricati. Oni su prodali dusu.

      Nadam se da sam ti uspeo objasniti. Pozdrav!

    5. „Blago onom ko dovjeka živi, imao se rašta i roditi.“ NJegoš, „Gorski Vijenac.“

    6. meni je najzanimljivije da je na tebe najveći utisak ostavila reč „rašta“ umesto suštine o kojoj je Jovo pričao.

    1. @Djekson: Glagol „odmoriti se“ je POVRATAN, nedostaje „se“(povratna zamenica – drugi razred osnovne skole) . On ne moze „da odmori“ ako mu ne kazete STA treba da odmor:. glavu, mozak, ruke, noge? Vazno je da Vi vredjate, a ni srpski jezik ni gramatiku ne znate. More, previse sam ja fin za vas. Ajde, , stoko nepismena idi i „odmori“ nas od sebe TRAJNO!!

  2. Naš voljeni imperator sve manje bira gestikulaciju i reči kojima se obraća podanicima. Da bi opstao na vlasti moraće još više da uprosti i pooštri retoriku kojom se obraća svojoj “ uprošćenoj i otupeloj “ ciljnoj grupi. Što mu je rečnik banalniji, popularnost, u ovoj zlatno-ružičastoj Zadruzi, mu je veća. Obaranjem predsedničkog rečnika na psovački, podizaće se, automatski, represivne mere. I tako, dok ne pukne tikva…Srpskom imperatoru Kaliguli tada neće pomoći, kao ni onom rimskom, ni da sve konje iz Ljubičeva proglasi za senatore i preko novog Trga praznine galopom uvede u Senat.

    1. dragi moj uproscena i otupela masa je jos uvek u vecini. a vi polagano hajte kod te proste mase pa im objasni zasto glasti za opoziciju. a ovako da ja imam kopacke ko mesi i ja bih igrao kao on bas i ne pije vodu. pozdrav.

  3. Kad se druži sa Erdoganom i turke naziva braćom, šta vas čudi što kaže sikter, i otkud mi znamo šta mu je baba pričala o poreklu , možda u njemu ima malo i turske krvi..

    1. Svi mi inamo turske krvi Zorane , verovatno i ti ,
      to nije nista

      Svi mi imamo turske krvi Zorane , verovatno i ti .
      Turska krv nije problem , problem su Vucic i Erdogan .

  4. Probajte da prevedete tu reč sa Turskog ukucajte sikte-sikter sve će vam biti jasno

    1. Kad predsednik države narodu iste kaže odj… (na Turskom), jasno je kakav je narod i kakav je predsednik.

  5. Nisi video „kolegu“ V.Vuletića kako upakovano jutros na rts-u hvali srpsku nazadnu sranku!?-(Da li je i njegova diploma proverena!?)

  6. „Djekson“ je prešao u treću botovsku smenu, koja donosi dva sendviča. Ipak, sa sobom je poneo svoju nepismenost. Puna podrška akterima „Samoodbrane“!

    1. Doticni je ne „stoka jedna grdna“ sto bi rek’o jedan pametan covek, nego „stoka jedna NEPISMENA“.

      1. čitao sam njegove sendvičarije i ranije:,,radio sam,čitao,pobegne mu.,,Da se to malo pripazi da se obrati pažnja.,,

  7. Srećom izbetoniraše trg republike, da ne gazi zelenilo stotine hiljada kad mu se budu skupili da mu kažu ‘sikter, bolesniku’.

    1. Sikter Efendija Vucic Musliu….Nisi daleko dogurao od 1994 do 2019
      ..dahija …U Srbiji znamo kako dahije prolaze …zato nemoj da se iznenadis kada te budemo obrisali zaivel..DELETED ILI ERASED….I BICE ONO …U HAVE BEEN DELETED…..OBRISAN ZAUVEK…ZIVIM ZA TAJ DAN DA TE OBRISEM….SAMO PRETHODNO VRATI PARE LOPOVE …

  8. Ljudi nema odpricanja nista ,oni su iz Dana u Dan osioni I drski.u razgovoru te preklapaju bukom.sa njima nema dogovora jer je njemu cilj da izazove geadjanski rat u Srbiji.njega ne interesuje koliko ce stradati I kako da ga interesuje kad je njemu usadjeno 100 : 1 on ako se ne zajstavi na vreme prolice previse krvi jer u njemu me tece Srpska krv I ne naziva onako bez veze opoziciju da su fasisti.
    Jer on je u dusi Fasista.
    Evo krenula mu Zena u humanitarce po ugledu na dragicu tominu jer se tako drpa novac,
    Treba ulicaru pokazati pesnicu a ne samo mlako reagovati.
    Obavestiti svet da je na vlasti okoreli Fasista.

  9. g. Bakicu vreme je da Ti i desetak istomisljenika osnujete inicijativni odbor radi istine sta se desava u srbiji sa ovakvom janicarskom i bezobraznom politikom jednog drskog bezobraznog i nevaspitanog coveka. Ova sadasnja desavanja koliko ce da kosta nasu praunucad. Bakicu ima vas pismenih pametnih i neuplasenih pa krenite po Srbiji da ovih 2865979 glasaca cuje ono sto oni vide da im neko sa vrha to potvrdi i oni ce onda izaci na izbore.

  10. On ne razgovara, on drži govore kmeči kao baba o svojoj ugroženosti. Preti samoubistvom. Oko sebe je okupio najgori malograđanski šljam, koji zna da može da profitira samo u takvom sistemu.
    Ovo je napisao Samuel Klemens, poznatiji kao Tomas Man 1933. godine. Radi se o Hitleru. A niste to pomislili?

  11. Vodja voli turcizme, meni bode usi i kad kaze dzaba koju jedan skolovan covek moze da koristi SAMO kod kuce.
    Inace evo obecava svim penzionerima po 5000, to mi lici da se ipak plasi izbora.
    OTISAO U MEDVEDJU DA ODRZI JOS JEDAN KOPI PAST GOVOR O OPOZICIJI. JADNO!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.