Bakić o ulozi u Partiji radikalne levice: Posvetio bih se obrazovanju kadrova

Prva stranka u Srbiji bez predsednika

Ostavite komentar


  1. Portiji PRL želim sreću u radu. Nedostajala je ne političkoj karti Srbije.
    Pošto sam u duši radikalni levičar biću njihov simpatizer.

  2. Radikalna levica je politički sused radikalne desnice. Strah me je od njihovih metoda i ciljeva. Istorija govori da su se ovakvi radikalizmi pretvarali u surovosti nad gradjanima.

      1. 😀 awesome! jedan od boljih komentara…
        Prijatelju, najvise sami sebe unistavamo, nema te neke veze dal je levica ili desnica. Trazi se razum, logicno odlucivanje i naravno socijalna politika drustva, a ne otimacina rukama i nogama, bez ikakvih ciljeva u drustvu.
        Od 90-tih, pa na ovamo, imali smo 20 godina desnice i 10 mozda neke levice, i naravno, Djilas je verovatno kriv za sve 😀 rezultati su vise nego ocigledni.
        aj…

      2. Navedi jednog levičara za koga misliš da nas je uništio, pa razmisli da li je stvarno levičar i proveri samog sebe u znanju o levičarima.Pa i nesretni Vulin se izdaje za levičara.I izvini, moram da te pitam, koliko imaš godina i šta imaš od škole.To sam sebi odgovori.

  3. Mada je Bakic iskreno protiv rezima, samo redja greske i lose procene. Prvo je pravio stranku sa Borkom Stefanovicem, A sada ova besmislica. Evo, neka nam radikalna levica kaza samo svoje programske stavove o: istorijskoj ulozi Lenjina, Staljina, SSSR, Mao Ce Dunga, Ho Si Mina, SFRJ, J. Broza, S. Milosevica. Pa onda o radikalnoj levici danasnjice, u Francuskoj, V. Britaniji, Nemackoj i SAD. I kako se postavljaju prema istopolnim brakovima, usvajanju dece LGBT populacije, oko 5G tehnologija, oko clanstva u EU, saradnje sa Rusijom, Kinom, Iranom, nesvrstanima, Latinskom Amerikom

    1. Toliko smo mali i kao narod i kao drzava, da su nasi stavovi u svemu tome toliko nebitni da je to neverovatno. Najbitnije je da se malo dovede u red drzava, obrazovanje i socijalna politika, ostalo ce doci samo kao produkt toga. A prema ostalima, a ono, treba se plivati sa njima, nista drugo pametno nemamo da radimo.

  4. Posle Stranke moderne Srbije (SMS) evo, godinu dana kasnije i Partija radikalne levice (PRL) uvodi timsku upravu u politici. To je prava stvar i treba čestitati SMS za uspešnu promociju ove velike političke inovacije, koja treba da promeni Srbiju. Da li zbog toga, ili zbog nesnosne centrističko-autoritarne koja se neguje u ostalim političkim strankama, za učlanjavanje u SMS sve više raste interesovanje. Ovi koji bi da pobegnu iz SNS, nekako im ime SMS više odgovara, jer tamo ne može da se desi novi Vučić, a kad razgovaraju sa drugim misle da niko neće primetiti razliku u izgovoru dva središnja samoglasnika M i N.

  5. Oni koji još uvek ne znaju da nas kapitalizam uvodi iz jedne u drugu ekonomsku krizu i ratove, a sve po želji vladajuće oligarhije, od kojih samo osmoro ljudi-sotone poseduju na svoje ime koliko zajedno 3,6 miljarde ljudi(!), ne treba ovde da se brukaju svojim komentarima. Jer mi znamo da su to oni isti „okamenjeni umovi“, kao su ih nazivali Jovan i Isus, koji su Isusa Nazara poslali na raspeće. Dok sada takvi isti posećuju Crkvu ljube ruke popovima, a nikada se nisu pokajali što ubili Isusa i Jovana!!!.

  6. Dakle jos uvek postoje oni Koji veruju u mesijansku ulogu Trirskog mangupa Koji je zbog ljutnje sto mu tata nije dao jednu tutu Piva da izhedzuje presao u filozofe grupnog bedaka. Super je kad bogatasi sebi dozvoljavaju luksuz tvrdnje o realnosti iz udobne foteje.Praksa kaze da u demokratskom politickom zivotu takva stvar postoji Ali Samo u fragmentima kao I radikalne desnica.E,to njihovo zaobilazenje od presretanja,to jest distance o nenapadanju,su ono sto svi hoce da produce u rijalitiju,zrtvama Zelim da ipak ne dozive basilan kraj. Smrt fasizmu! ❣️

    1. I onda se pojavi (bez da iskoristi rat ili tako nešto da se umuva na vlast) Siriza, i pokaže da može mnogo fragmenata da se udruži…i osvoje vlast! A pogonsko gorivo je bilo „sreća naroda u divnom ekonomskom trenutku“!!!

  7. Jovo inteligentno nasao uticajnu poziciju u senci .Sustinski nije mnogo bitno ali ime je manjkavo,Partija radikalne levice,ne razumem zasto prvo rec partija, umesto da se zove radikalna levica,uz to kod nas rec radikalno ima negativan prizvuk iz mnogih istorijskih razloga,takodje termin partija je poreklom iz latinskog jezika,dok je srpska rec stranka .Skracenica Pe-er-el je samozatajna i bezlicna .A u konacnici ne razumem,zasto radikalna levica,kada je levica sama po sebi radikalna i anti-sistemska u kapitalistickom sistemu .Ponovno naglasavanje vec naglasenog,odnosno pleonazam .

  8. Oko sto miliona mrtvih tokom 20og veka je jak argument protiv bilo kakve „radikalne levice“.
    I kao sto skoro uvek biva i ova je verovatno zasnovana, ne na ljubavi prema siromasnom, vec na mrznji prema bogatom. Ne bih da ulazim previse u detalje, ali vam zelim da nikada ne postanete bilo kakva politicka snaga u Srbiji. Dosta je Srbiji bilo i socijalizma i internacionalizma i levicarenje ukljucujuci i ove trenutno na vlasti.

Ostavite komentar


Politika

Viktor Orban

Samit Evropske političke zajednice: O čemu će razgovarati evropski lideri?

Četvrti samit Evropske političke zajednice biće održan u Velikoj Britaniji u četvrtak, 18. jula, i najavljen je kao najveći skup evropskih lidera u poslednjih nekoliko godina. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovaće ovom događaju, i saopštio da će se u okviru samita planira bilateralne i multilateralne sastanke sa nekim evropskim državnicima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.