Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je spreman na susret s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da bi do njega moglo da dođe nakon trilateralnog sastanka BiH-Srbija-Turska u Istanbulu.


Pošto je Nikolić u sredu stranim dopisnicima u Beogradu rekao da je „Izetbegović dobrodošao kao gost ili kao domaćin, samo neka kaže kada susret treba da se desi“, Izetbegović je u izjavi agenciji Anadolija najavio da će se uskoro sastati s predsednikom Srbije.

„Ja sam spreman da sarađujem i sastajem sa bilo kojim predsednikom Republike Srbije koga izaberu građani Srbije… Nažalost, saradnja s predsednikom Nikolićem bila je onemogućena nekim njegovim izjavama koje je davao proteklih meseci. Međutim, izjave koje gospodin Nikolić daje u poslednje vreme, pa i ova najnovija, daju nadu da se ti odnosi mogu popraviti“, rekao je Izetbegović.

Poseta Podgorici

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi danas u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, gde će razgovarati s najvišim državnim zvaničnicima. Prema najavi njegove pres službe, tokom jednodnevne radne posete Nikolić će u Podgorici razgovarati s predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari