Balša Božović traži podršku Malog za Savamalu 1Foto: Medija centar

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović pozdravio je odluku gradonačelnika Siniše Malog da prisustvuje Prajdu i podrši prava LGBT zajednice, ali ga je pozvao da sa „istim žarom podrži pravo Beograđana da saznaju ko je naredio i izvršio zločin u Savamali“.

Pozivam ga da sada sa istim žarom zaštiti prava građana na čije pozive policija nije reagovala i da podrži pravo Beograđana da saznaju ko je naredio i izvršio zločin u Savamali, kao i ko je dao nalog policiji da se ne odaziva na pozive građana te noći, navodi se u pisanoj izjavi Božovića.

Božović je ukazao da gradonačelnik na svakoj sednici Skupštine Grada ima mogućnost da se u okviru sistema, kroz institucije, bori za vladavinu prava i usprotivi ugrožavanju ljudskih prava.

Sve što je potrebno je da prihvati više puta iznet predlog DS da se u Skupštini grada razgovara o rušenju Savamale, ukidanju države, zloupotrebi položaja, uništavanju tuđe imovine, ugrožavanju ljudskih prava i svim drugim krivičnim delima koja su se dogodila u Hercegovačkoj ulici između 24. i 25. aprila, rekao je Božović.

Mali bi trebalo u javnosti da podrži i formiranje anketnog odbora u skupštini Srbije o slučaju Savamale, čije formiranje je predložila DS, dodao je on.

Božović je ocenio da je vreme da se rasprava vrati u institucije i tako ohrabri tužilastvo koje četiri meseca nedopustivo ćuti o Savamali. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari